Voda na ceste v Líčšom údolí 52

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení

Počas každého dažďa je cesta zaliata vodou a je nemožné prejsť na druhú stranu cesty. Po ustúpení vody zostáva blato a špina.

27. september 2021

Pozorovatel

Asi by nemal byt pre BVS neriesitelny problem, odmerat najnizsie miesto v tomto useku vozovky, osadit kanalizacnu vpust pri obrubniku a zaustit ju do najblizsej kanalizacnej sachty, ktorej poklop vidno na fotke v strede vozovky.
27. september 2021

Peter Stanko

Dobry den, dovolte zareagovat ako vlastnik dotknutej nehnutelnosti. Uz viac ako rok komunikujem s vedenim Mestskej casti Karlova Ves ( konkretne pani starostka a pani veduca oddelenia dopravy), ktora je aj zaroven spravcom komunikacie v Liscom udoli a do dnesneho havarijneho stavu, ktory sa aktualne denne opakuje sa zial nepodarilo najst riesenie aj napriek tomu, ze som Mestskej casti ponukol technicku a pripadne aj financnu participaciu na zriadeni dodatocneho kanalizacneho vpustu. Zial neuspesne. Verim a dufam, ze tato medializacia pohne problemom tym spravnym smerom.Zaroven bol informacnym emailom osloveny aj pan primator mesta. Dakujeme za podporu.
27. september 2021

Pozorovatel

@Peter Stanko
Cim mestska cast argumentuje, ze sa za rok nepodarilo najst riesenie?
Z akych dovodov nie je mozne vyriesit tento problem?
Skutocne by ma to zaujimalo.
Argumenty su "lebo Corona a nedostatok financii"?
28. september 2021

Peter Stanko

Re: Pozorovatel
Dobry vecer, dovolte odpoved....da sa povedat, ze ma mestska cast cca 3/4 roka ignorovala a nepovazovala za dolezite sa vobec k tomuto problemu vyjadrovat - zdokumentovane pisomnou komunikaciou. Az na nase neuprosne naliehanie, dokumentovanie skutkoveho stavu a vyrazne zhorseny stav na vozovke od konca augusta 2021 primel zastupcov mestskej casti k reakcii. Kedze predpokladam obmedzeny rozpocet mestskej casti, pre urychlenie riesenia bola ponuknuta financna participacia. Verime, ze sa nam podari presvedcit mestsku cast zrealizovat dodatocnu kanalizacnu vpust vo velmi kratkej dobe tak, aby nedochadzalo ku skodam na majetku a koliznym situaciam na ceste.Aktualny stav je dalej neunosny.
28. september 2021

Michal Straka

Dobrý večer. Momentálne po výdatných dažďoch neustále vytopená cestná komunikácia už niekoľko dní. Pri daždi voda minimálne po členky, rovnako hrozí aj vytopenie garáži a poškodenie majetku súkromných osôb a sídliacich firiem.

Taktiež treba spomenúť že osobné automobily sa v aktuálnom stave nedokážu vyhnúť hlbokej vode a tak ošpliechajú okoloidúcich aj pri krokovom tempe. Navyše ešte za to môžu podľa zákona o cestnej premávke § 4, zákon č. 8/2009 Z.z. dostať pokutu aj keď za stav cestnej komunikácie zodpovedá mesto. Takto nie sú dotknutí len obyvatelia ulice ale všetci, čo tadiaľ prechádzajú.

V neposlednom rade dochádza aj k priamemu ohrozeniu zdravia a života, pretože po ustúpení vody ostáva na cestnej komunikácii hrubá vrstva blata, na ktorej sa môžu kolobežkári a cyklisti veľmi rýchlo pošmyknúť. Ak ku tomu dôjde práve ak ide naokolo aj vozidlo alebo MHD, môže dôjsť aj ku smrteľnému nešťastiu. Toto treba rozhodne rýchlo riešiť.
28. september 2021

Roman Mihalik

A ešte je to aj cykloradiála R11, spojnica Dúbravky a Karlovky s mestom.
28. september 2021

Pozorovatel

Len pre dokreslenie necinnosti mesta, v tomto podnete upozornujem uz 3 roky na zatapanie Gagarinovej, ktore zneprijemnuje zivot doslova tisicom ludi.
Pricina je znama, pretekanie kanalizacnej sachty pri vacsom dazdi ( vid fotky), ale vsetci zodpovedni sa tvaria, ze sa to nikoho netyka a problem dlhodobo neriesia.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/56893/zatapanie-gagarinovej-pocas-privalovych-dazdov
29. september 2021

Zuzana

Dobry den, dovolte mi zapojit sa do diskusie a podporit aktivity a snahy vlastnika nehnutelnosti o riesenie vzniknutej situacie. Chodim pesi okolo pomerne pravidelne a pocas dazdov ake boli v poslednych dnoch, clovek len trpne, ci skonci od blata cely alebo len ciastocne. Verim, ze sa kompetentnym podari najst v co najkratsom case riesenie, aby sa po danej ulici dalo opat prechadzat bezpecne.
04. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

za vzniknutú predmetnú situáciu na komunikácii Líščie údolie môžu viaceré okolnosti:

1. Na dnešnú dobu je počet dažďových vpustí nedostatočný (v minulosti pravdepodobne postačoval).
2. Zistilo sa, že niektoré dažďové vpuste nie sú dopojené do kanalizácie. Vybudovaná je spoločná kanalizácia (splašková, dažďová). Dažďová voda tým pádom podmýva konštrukciu komunikácie, v niektorých úsekoch sa tvoria rôzne prepady a kaverny.
3. Niekoľkonásobne sa zvýšil počet vozidiel prechádzajúcich po komunikácii, povrch sa rýchlejšie opotrebováva, čo má za následok aj drahšiu údržbu.
4. Po komunikácii premávajú aj nákladné vozidlá - narastajúca výstavba a MHD linka smer Staré grunty.
5. Počas rekonštrukcie Karloveskej radiály túto trasu využívalo množstvo vozidiel, ktoré chceli obísť zápchy.
6. Rozrastajúce sa stavby vo svahu na Starých gruntoch a v Líščom údolí - v dôsledku vybetónovania a spevnenia plôch voda nemá kam vsakovať a valí sa na komunikáciu.
7. Nedostatočné dočisťovanie komunikácie v úseku stavenísk.
8. Výkyvy počasia
9. Legislatíva (BVS už nechce dopájať dažďové vpusty do splaškovej kanalizácie, v minulosti sa ale vybudovala len splašková - spoločná kanalizácia).
10. Financie

Mestská časť situáciu rieši. Oslovila projektanta na vybudovanie vpustí, oslovila BVS s požiadavkou na dopojenie vpustí do existujúcej kanalizácie.
Kto? Oddelenie dopravy

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Tel.:00421 2 70711273

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
06. október 2021

Peter Stanko

Vazeny pan Klauco,

dovolte mi zareagovat ako vlastnik najviac dotknutej nehnutelnosti. Velmi pekne dakujem za Vase usilie a zhrnutie skutkoveho stavu, ktore v bodoch 1 az 8 spadaju do kategorie "Force majeure / vyssia moc". Pevne verim a velmi apelujem na Miestny urad Karlova Ves, ze ak sa tato situacia spravne kategorizuje ako havarijny stav tak informacie uvedene v bodoch 9 a 10 dostanu realne kontury a realizovatelny ramec. Opat deklarujem ako investor ochotu podat pomocnu ruku na realizaciu aspon jednej dazdovej vpuste od krizovatky Polikninika smerom k nasmu dotknutemu uzemiu. Velmi pekne dakujem # Spolu si poradime
06. október 2021

Roman Mihalik

A nespadá bod 6. a 7. pod kompetencie stavebného úradu? Bod 7. môže riešiť aj správca komunikácie.
13. november 2021

Peter Stanko

Vazena pani Spankova, vazena pani Starostka, pan Klauco,

tymto by som sa rad informoval, v akom stave je riesenie kanalizacneho vpustu na komunikacii Liscie udolie v okoli budovy Allianzu? Mame prosim nieco nove? Vieme Vam prosim pomoct?

Verim, ze sa podari najst riesenie vylepsenia sucasneho stavu,  ktory bude prospesny aj pre ostatnych obyvatelov a uzivatelov dotknuteho uzemia.

Vopred dakujem za Vase stanovisko, hlavne za ochotu riesit tuto situaciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania