Vajnorská-Autá na chodníku napriek umiestnenej zábrane

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Autá parkujúce na chodníku napriek umiestneným zabranám

Na chodníku sú umiestnené kvetináče, ktoré majú zabrániť parkovaniu na chodníku na rohu Vajnorskej a Za kasárňou pred obchodom Yak & Rysy.
Niektoré autá obchádzajú tieto zábrany a parkujú čoraz bližšie k prechodu pre chodcov, čím obmedzujú chodcov na prechode a znižujú výhľad na križovatku.

Zišlo by sa pridať ešte jeden taký kvetináč, alebo ešte lepšie - osadiť stĺpiky po celej dĺžke chodníka.

29. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
30. september 2021

Andrej

ale na tomto mieste nedochadza k porusovaniu predpisov, ved 1.5 m tu asi je ponechanych a stoja hned pri ceste, je tam nizky obrubnik. a tie neesteticke kvetinace- pneumatiky zo zavodnej drahy tam niekto svojvolne umiestnil.
30. september 2021

Maťo

Andrej, a jazda po chodníku je čo?
30. september 2021

Miloš

Andrej, súhlasím s tým, že tie kvetináče sú neestetické. Lepšie by namiesto nich boli stĺpiky, alebo ešte lepšie pás zelene, prípadne cyklochodník. Ale stále sú OMNOHO estetickejšie ako pás odparkovaných aút na chodníku.

Niektoré dopravné predpisy sú napísané dosť vágne a dajú sa vyložiť rôznymi spôsobmi, ale pokiaľ viem tak na chodníku sa môže parkovať iba, ak sa naňho dá vojsť z cesty priamo z miesta paralelného na miesto zaparkovania.

"Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho len v mieste zastavenia alebo státia vozidla a nemožno pritom prekonávať zábrany chrániace chodník pred zastavením alebo státím vozidiel"

Prvé zaparkované auto pri priechode musí vchádzať cez priechod, čo si ja interpretujem, že toto pravidlo porušuje (keďže na miesto zastavenia musí jazdiť po chodníku a navyše priechod cez ktorý vchádza, je miesto, kde sa nemôže zastaviť ani stáť).
30. september 2021

Eva

Pri prechode cez tento prechod sa chodec pozera iba opacnym smerom od parkujucich aut a prichadzajuce vozidla ako po Vajnorskej, zak aj po Za kasarnou chodca vidia, tzn. nikomu nebrania vo vyhlade. Jedine ze by niekto prebiehal cez Vajnorsku mimo prechodu, to potom ano, musi spoza aut vykukat, aby videl. Auta parkuju na dost sirokom chodniku, kde je ponechana pozadovana sirka 1,5 m a zaroven tu ani nejde o jazdu po chodniku, lebo nan mozno vojst aj vyjst na mieste zastavenia. Nerespektovanie svojvolne umiestnenych zabran predsa nemozno povazovat za porusenie predpisov. Cyklotrasa je na druhej strane Vajnorskej a je relativne malo vyuzivana. Neviem teda, co je zle?
30. september 2021

Maťo

Treba konečne zastaviť parkovanie na chodníkoch a je jedno, či tam je 1,5 alebo nie. Na každom možnom aj nemožnom mieste dnes stojí auto a MsP s tým nič nerobí. Treba budovať záchytné parkoviská na periférii, autodomy, skvalitniť a využívať MHD, budovať kvalitné cyklotrasy a nie každý jeden chodník zapratať autami. Chodník je od slova chodiť! My sa smejeme z Ruska a Balkánu, ale vyzerá to u nás rovnako.
01. október 2021

Andrej

Milos L ale vy ste nafotili vsetky auta az k semaforu nie len to ktore muselo prejst cez prechod to ano to asi nemal, ale budte objektivny pri podnetoch, biele auto a strieborne z druhej a tretej fotky tam mohli zaparkovat priamo z cesty bez jazdy po chodniku - ako som uviedol je tam nizky obrubnik a nezachytili ste ich na foto ako jazdia po chodniku, takze ich nepravom obvinujete z priestupku. Esteticky nie je ani neupratany chodnik ani biely osarpany mur...

Mato- sam nemam rad a davam podnety na zle parkovanie (mozte kuknut po kliknuti na moje meno) ale zakon ktory plati pre celu republiku mestska cast ani mestska policia nezmeni- tieto podnety su ale adresovane iba im. Je kopa miest kde auta zaberaju cely chodnik alebo sa parkuje na zeleni a neriesi sa ani to.
04. október 2021

Miloš

> ale vy ste nafotili vsetky auta az k semaforu nie len to ktore muselo prejst cez prechod to ano to asi nemal, ale budte objektivny pri podnetoch, biele auto a strieborne z druhej a tretej fotky tam mohli zaparkovat priamo z cesty bez jazdy po chodniku

Andrej, ak si prečítate môj komentár ešte raz, tak zistíte, že z porušovania predpisov "obviňujem" iba prvé auto pri prechode.
Tie ostatné obviňujem iba z neestetickej dekorácie chodníka parkovaním na ňom, čo je v našej krajine zatiaľ bohužial legálne.
06. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
11. november 2021

Miloš

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Na chodník boli dnes osadené (zatiaľ prázdne) kvetináče.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania