Palkovičova-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

Popri celej dĺžke obchodného centra sú na chodníku umiesnené kvetináče, ktoré majú zabrániť autám parkovať na chodníku. Sú však príliš blízko steny a chodník je akurát pre jednu osobu (ako je vidieť na fotografii), dve osoby sa tam musia už uhýbať ku kvetináčom a ľudia s vozíkom, alebo kočíkom už ani nehovoriac.
Navrhujem posunúť kvetináče aspon meter od steny a znova zabezpečiť tyčami do zeme, ako je to tetaz, aby ich autá/vodiči neposúvali viac k stene. Poprípada nahradiť kvetináče napr stĺpikmi, čím vznikne ešte viac miesta pre chodcov.
Na ceste je dostatočne miesta na to, aby autá mohli parkovať viac od steny a neobmedzovali premávku na ceste.
Ak by predsa len bol problém s miestom na ceste pre obojsmernú premávku, navrhujem buď zmeniť parkovanie áut zo šikmého na pozdlžné (nákupné centrum má aj tak ešte zvlášť parkovisko vedľa), alebo zjednosmerniť ulicu od vetracej šachty obchodného strediska ďalej.
Momentálny úzky profil chodníkov vedúcich zo sídliska do obchodného centra je úplne neadekvátny množstvu ludí , ktorí prichádzajú do obchodného centra zo strany sídliska.

18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tento podnet už evidujeme pod ID124858 a je v riešení u kolegov z oddelenia územného plánu a dopravy. Tento podnet prosím označte ako duplicitný.
18. október 2021

Martin

Dobrý deň. Obidva podnety som spravil ja a v ten istý deň (spolu s ďalšími v blízkom okolí). Je to tak naschval, lebo lebo každá strana ulice rieši trocha niečo iné. Na jednej strane je zákaz parkovania a na druhej nie je. Preto na jednej strane navrhujem odstránenie kvetináčov a stĺpiky, kdežto na druhej strane by kvetináče mohli kludne ostať, len ich treba posunúť trochu viac od steny.
18. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

stotožňujem sa s názorom autora podnetu a nepovažujem podnet za duplicitný. Podnety riešia rozdielny problém.

S pozdravom,
Admin.
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet preveríme a budeme Vás informovať.
14. marec 2022

Daniel

Overenie stavu podnetu - Kvetinace boli odsunute, cim vzniklo viac priestoru pre chodcov

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania