Rekonštrukcia ulice bez bezbariérových prechodov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Tibor Holoda 03. novembra 2011

Môže prosím niekto z kompetentných zasiahnuť, ešte kým sa rekonštrukčné práce neskončia a zabezpečiť, aby sa v mieste priechodu pre chodcov vybudovali bezbariérové nájazdy?

Šoltésovej ulica sa totiž začala z dôvodu porúch kanalizácie minulý týždeň rekonštruovať. Avšak z nepochopiteľných príčin sa chodníky v mieste priechodu pre chodcov opäť budujú ako bariérové, s obrubníkmi.

Ide o chodníky na frekventovanom mestskom okruhu, navyše v mieste zastávky MHD. Ostatné cesty, ústiace do Karadžičovej, bezbariérovo uspôsobené sú, tak nerozumiem prečo sa tak nemôže stať aj v tomto prípade. Neexistuje na to predpis? V 21. storočí by som už niečo takéto nepredpokladal.

Poprosím kompetentných o zásah, pokým nie je neskoro. Ďakujem!

10. november 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Pri rekonštrukcii Šoltésovej ulice a priľahlých chodníkov sú prechody budované ako bezberiérové. Chodník, o ktorom sa píše vo Vašom podnete, je na Karadžičovej ulici, kde vyúsťuje Šoltésová ulica. Táto komunikácia už nie je v správe mestskej časti Bratislava-Staré Mesto, ale v správe Magistrátu. O úpravu chodníka je preto potrebné požiadať Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca

Podnet bol odoslaný Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.
29. november 2019

Martin Uváček

Po 8 rokoch žiadna zmena. Obrubníky sú stále vysoké.
13. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oprava obrubníkov bude zaradená do návrhu plánu opráv na rok 2021.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
30. apríl 2021

Martin Uváček

A vie sa aspoň ktorý štvrťrok 2021?
05. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

priechod sa do tohtoročného konečného Plánu opráv na debarierizáciu nedostal. Zaradili sme ho do návrhu plánu opráv na nasledovné obdobia (po roku 2021).
V minulom roku sa nám podarilo na komunikáciách v správe Magistrátu hlavného mesta debarierizovať až 202 priechodov po celom meste. V tomto roku máme v pláne debarierizovať 188 priechodov.
Prosíme Vás preto o trpezlivosť. V oblasti odstraňovania bariér robíme všetko, čo je v našich silách a finančných možnostiach, ale dlh z minulosti je v tejto oblasti veľký. Postupne sa pripraví a zrealizuje debarierizácia každého priechodu v našom meste tak, aby bolo naše mesto prístupné čo najväčšiemu množstvu našich obyvateľov a obyvateliek.
Od predminulého roka sme začali debarierizáciu vykonávať aj kvalitnejšie a jej parametre sú aj zadefinované v Technických listoch mesta Bratislava: https://bratislava.sk/sk/technicke-listy-mesta-bratislava

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? po roku 2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania