Parkovanie na ul.Ladislava Dérera

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Slavo 23. októbra 2014

Na ulici Ladislava Dérera 2 je dlhodobý problém s parkovacími miestami. Autá preto bežne využívajú chodníky a nenechajú priestor ani povinných 1,5m pre chodcov, hlavne s kočíkmi.
Ak by sa na tejto ulici (obrázok je pohľad vedľa Ladislava Dérera 2 - je to jednosmerka) namaľovali parkovacie miesta vľavo kolmo na cestu tak, že budú celkom blokovať ľavý chodník, ktorý sa aj tak nedá nikdy použiť pre parkovanie, tak sa vytvorí väčší počet parkovacích miest. Vpravo by sa mohla namaľovať žltá čiara a tým sa zaistí prejazd v tomto jednom smere.
Vo výsledku sa nezmení využiteľnosť ľavého chodníka (nedá sa aj tak bežne normálne využiť). Bude viac a jasne vyznačených parkovacích miest a prejazd ulicou sa nezmení. Investícia je iba do farbenia a administratívnych úkonov.

11. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Premeraním sa zistilo, že šírka vozovky ulice Ladislava Dérera od domu s č. 2 po Guothovu ulicu je v rozmedzí od 5,9 po 6,15 m, šírka ľavého chodníku je v tomto úseku v rozmedzí od 2,1 po 2,6 m.
Pre navrhované parkovanie (kolmé) je v zmysle STN 73 6056 – „Odstavné a parkovacie plochy“ potrebná nasledovná šírka: 0,5 m od oplotenia, 4,5 m parkovacie miesto (príp. 5,3 m) a 6 m šírky pre zachádzanie a vychádzanie na parkovacie miesto čo je spolu potrebná šírka 0,5+4,5+6=11 m.
K dispozícii je šírka cca 6,0 + (2,1 až 2,6) = 8,1 až 8,6 m, čo je pre navrhovaný spôsob bohužiaľ nedostačujúce a teda požiadavka uvedená v odkaze je nerealizovateľná.

Ing. Natália Kudláčová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania