Nesprávne fungujúca preferencia električiek pri ŽST Vinohrady

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Radoslav Chabada 27. októbra 2014

Hlavné mesto s veľkou "slávou" oznámilo, že v záujme urýchlenia električkovej dopravy nainštalovalo pri ŽST Vinohrady nový systém preferencie električiek v križovatke, ktorý umožní plynulý prejazd električky cez križovatku. Systém však nefunguje, resp. je zle nastavený, keďže električkám neumožňuje plynulý prejazd križovatkou, ale električky tu musia zastaviť a čakať na signál "voľno" niekedy aj 30 sekúnd. Tým dochádza k zbytočnému zdržaniu električiek a navyše aj k zbytočnému mrhaniu trakčnej energie, ktorá predstavuje náklady navyše pre mesto.
Systém preferencie teda žiadam uviesť do deklarovaného stavu, teda nastaviť ho tak, aby umožňoval PLYNULÝ prejazd električiek cez danú križovatku, teda aby električky nemuseli pred križovatkou čakať.

28. október 2014

jajboli

Súhlas. Ak má preferencia električiek fungovať, musí byť plynulá. V iných krajinách to vedia nastaviť, prečo to nejde tu? Zase autíčkarska lobby? Už sa spamätajte, koľko ľudí si musí zo zúfalstva prejsť do áut? Kedy pochopíte že pomalou MHD len posúvate ľudí do áut? Urobte konečne funčnú preferenciu aspoň električiek, keď už nie ste schopní budovať bus pruhy.
28. október 2014

Julie

System je zatial v testovani (asi ako vsetko v tomto meste), takze cakat nejake upravy je nepravdepodobne.
28. október 2014

rene

ja chodim do prace a stale sa musim zobudit minimalne o pol hodinun skor tak okolo 4 rano!!!
22. január 2020

Martin Uváček

Preferencia je už nastavená a električky majú v tejto križovatke minimálne zdržanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania