Úžiny-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Ján 30. decembra 2021

Za bytovým domov na ulici Úžiny 1 sa nachádza bývalé škvárové ihrisko. Podľa všetkého má časť pozemku vo vlastníctve aj magistrát. Mib by mohol zvážiť vybudovať tu nové ihrisko, prípadne nejakú oddychovú zónu.

31. december 2021

Odpoveď samosprávy

Podnet preposielame na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy za účelom získania stanoviska k navrhovanému zámeru.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
31. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ihrisko alebo oddychová plocha sú občianskou vybavenosťou. Na to aby bol pomer medzi občianskou vybavenosťou a zástavbou (a všetkými ostatnými funkčnými objektmi) dohliada územný plán.
Ten v tomto priestore nepočíta s takýmto využitím plochy. Toto sa samozrejme môže v budúcnosti meniť pri zmene územného plánu. V súčasnosti je ale pre nás záväzný platný územný plán, ktorý sa nemení na základe podnetov na tomto portáli.
Mesto má v súčasnosti záujem meniť územný plán na viacerých svojich pozemkoch. Jedna z lokalít je aj pri Peknej ceste, následkom čoho by tu vznikla nová rekreačná plocha.
Budovanie nových ihrísk prebieha vzhľadom na obmedzené kapacity (ktoré sú momentálne využité naplno) postupne. Veríme, že aj okolie Vašej lokality sa dočká v blízkej dobe zlepšenia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. január 2022

Ján

Dobrý deň,

ďakujem za info. Každopádne by som uvítal ak by si pracovníci magistrátu pozemok (ak už je ich vlastníctvom) obhliadli a zaradili ho do dlhodobých plánov, prípadne ho ponúkli nejakému OZ, ktoré by tu eventuélne urobiť komunitnú záhradku prípadne niečo podobné. Nechať to ležať úhorom je najľahšia cesta.

Vďaka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania