Blagoevova 2-14 - chodník v dezolátnom stave

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Zuzana Hornisova 12. januára 2022

Dobry den,
dávam podnet na opravu komunikacie na terase na Blagoevovej ulici 2-14. Chodník je v dezolátnom stave, špinavý a rozbite hranoly, kt. su velmi nebezpecne hlavne pre deti na kolobezkach a starych ludi. Ďalej na Blagoevovej 14 trčí z chodníka blezkozvod. V prilohe posielam aj fotky. Prosím o vycistenie a úpravu komunikacie a zaroven o zodpovedanie otazky, kedy sa planuje rekonstrukcia celej terasovej plochy.
Dakujem
Zuzana Hornisova

12. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pochôdzne terasy a schody nespĺňajú kritériá miestnych komunikácií, pretože nie sú pozemnými stavbami všeobecne prístupnými, nie sú zaradené do siete miestnych komunikácií a ani neboli povolené ako miestne komunikácie v zmysle cestného zákona. Pochôdzne terasy sú zo zákona spoločnými časťami bytových resp. polyfunkčných domov a to bez ohľadu na to, či boli pristavené následne po skolaudovaní domu, bez ohľadu na to z akých zdrojov boli financované a kto bol ich stavebníkom. Obec, teda hlavné mesto SR Bratislava a ani mestská časť nemajú zákonnú povinnosť opravovať ani udržiavať predmetné terasy, pretože nie sú miestnymi komunikáciami ani verejnými priestranstvami.
V zmysle uvedeného Vám oznamujeme, že nakoľko sa podľa nášho názoru jedná o súkromné vlastníctvo bytových domov, nemá hlavné mesto a ani mestská časť povinnosť opravovať pochôdznu terasu v súkromnom vlastníctve.
Vzhľadom k tomu, že Mestská časť Petržalka postupne opravuje niektoré terasy, posielame tento podnet na vyjadrenie aj im.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
18. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
18. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme postúpili kolegom, ich stanovisko zverejníme v čo možno najkratšom čase.
Kto? Referát investičných činností

Dávid Pavlík, referát komunikácie
19. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zasielame vyjadrenie pracovníka referátu investičných činností:
MČ postupne opravuje terasy, ale iba tie, ktoré sú zverené do správy MČ. Terasa na Blagoveovej nie je zverená do správy MČ, preto by sa mal sťažovateľ obrátiť na vlastníka.
Ten sa dá podľa záznamu na katasterportáli nájsť. V tomto prípade má terasa pred vchodmi 6 a 8 súpisné číslo 3651 a pred vchodmi 10 a 12 súpisné číslo 3652. Tieto stavby majú viacerých majiteľov, ale ani jedným nie je Petržalka a v tomto prípade ani magistrát. Terasa pred vchodmi 2 a 4, tvorí strechu odkúpených terás. Žiaľ nemá súpisné číslo a tak sa nedá dohľadať majiteľ. Stavba však bola stavaná ako technická vybavenosť budovy. Postavená je na pozemku magistrátu, ktorý iba prenajíma parcely pod garážami.

Dávid Pavlík, referát komunikácie
06. marec 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania