Bajkalská-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 17. januára 2022

Dokázalo by mesto vyzvať súkromného vlastníka parcely CKN 9822 (druh pozemku: trvalý trávny porast) na zabezpečenie nápravy – vyčistenie parcely od náletových drevín, inváznych rastlín (zlatobyľ) a uvedenie parcely do stavu primeranému jej druhu a spôsobu využívania podla LV č. 10141 a dohiladnuť na to?

18. január 2022

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove
22. február 2022

Odpoveď samosprávy

Stav na predmetnej parcele v lokalite ul. Bajkalská bol odborne posúdený v teréne. Na predmetnej parcele č. KNC 9822 bol zistený výskyt invázneho nepôvodného druhu rastliny zlatobyľ obrovský (Solidago gigantea) a dreviny javorovec jaseňolistý (Negundo aceroides). Mesto Prešov dňa 16.2.2022 vlastníka pozemku upozornilo na výskyt inváznych nepôvodných druhov a vyzvalo na ich odstránenie. Vlastník pozemku bol taktiež upovedomený o ďalších krokoch v prípade neuposlúchnutia výzvy.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania