Belehradská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Kristián Kocsis 31. januára 2022

V ramci regulovaneho parkovania NM1 Tehelne pole (zname aj ako PAAS) je kontrola parkovania vykonavana nedostatocne. Nie len pocas dna, kedy je ulica Belehradska a Kovacska plna taxikarov a nerezidentov (pridem na obed a nezaparkujem), ale hlavne vecer medzi 18.00 - 08.00 su obe ulice beznadene zaplnene autami, ktore nie vsetky su rezidenti. Kontrolou by sme zistili podobnu situaciu, aka bola po spusteni PAAS: z 30 aut na Belehradskej dostalo nalepku 10. Dodnes tam vidavam tie iste vozidla, ibaze bez nalepky. Nerezidenti si pokojne parkuju dalej a mestska policia tvrdi, ze ona nema technicke prostriedky na kontrolu. Vraj to kontroluje magistrat. Verim, ze rozumiete o co mi ide: bez efektivnej kontroly je kazdy system bezzuzby, rovnako ako zakon bez kontroly dodrziavania je nevymozitelny.

31. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
01. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Mestský parkovací systém
Kedy? mesiac

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
26. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za neskoršiu odpoveď k podnetu.
Do dnešného dňa sa v zóne Tehelné pole zaznamenalo 732 priestupkov, ktoré sa ďalej riešia a vyhodnocujú. Na ich konci je páchateľovi uložená pokuta.
Na základe týchto čísiel by sme radi podnet uzavreli. Kontrola v zóne prebieha. V prípade iných dotazov k parkovacej politike v danej zóne odporúčame oficiálny formulár. https://paas.sk/kontakt/

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania