Šancová-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Chceli by sme poprosiť mestskú časť o rokovanie so Železnicami, ktoré prenajímajú tento plot billboardovke, aby prehodnotili nutnosť existencie týchto plôch, z ktorých sú viaceré vo veľmi zlom technickom stave, pretože sa za nimi hromadia odpadky, sú tam vykonávané určité ľudské potreby a často tam nachádzam doklady z ukradnutých peňaženiek. Máme za to, že ak by sa táto billboardova stena odkryla, vznikol by pekný pohlad na parčík, ktorý by sa stál aj bezpečnejším aj čistejšim. Dakujeme

09. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujem za Váš podnet. Podnet postupujem na riešenie majiteľovi pozemku a oplotenia, na ktorom sa nachádzajú billboardy. V prípade odpovede Vás budem informovať.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
16. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spol. ŽSR sa k predmetným plochám vyjadrila nasledovne: "vlastníci predmetných reklamných plôch majú so Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR) uzatvorené platné nájomné zmluvy na prenájom priestorov, pre umiestnenie reklamných plôch, s dobou trvania na dobu neurčitú. Keďže ako prenajímateľ priestorov neporušujeme všeobecne záväzné legislatívne predpisy a naše obchodné aktivity nie sú v rozpore s predmetom činnosti zapísaným v Obchodnom registri, nevidíme dôvod na ukončenie nájomných zmlúv na prenájom priestorov pre umiestnenie reklamných plôch. Za vizuálny návrh a vzhľad reklám a ich nosičov, zodpovedá v plnom rozsahu vlastník reklamných plôch."

Nakoľko spol. ŽSR nevidí dôvod na ukončenie zmlúv, navrhujem podnet označiť ako uzavretý.
MČ BANM aktívne komunikuje so spol. ŽSR teraz v iných nateraz dôležitejších otázkach.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
16. február 2022

Jana Dekánková

Dakujem za odpoved. Nikto netvrdil, ze predmetne plochy nieco porusuju. Ale keby tam neboli, bolo byt to pre obyvatelov danej stvrte a ich zivotne prostredie lepsie. Malo by byt v zaujme ZSR aj mestskej casti zlepsovat zivotne prostredie obyvatelov. Nie len splnit zakony.
Mrzi ma, ze nie je vola zo strany ZSR vypovedat (evidentne vypovedatelnu) zmluvu na 4 billboardy, ktore predpokladam neprinasaju ZSR nejaky obrovsky zisk, ktory by mohol byt dovodom zachovania tychto zmluv. Argument ZSR sa mi javi ako "nas to nezaujima, je nam uplne jedno, ze sa Vam tam kopia smeti a chodia Vam tam spinit obcania". Na Slovensku sa dobre veci deju iba ak je dobra vola. ZSR evidentne dobru volu nema, co ma velmi mrzi.
Prosim Mestsku cast, aby danu temu so ZSR predsa len este prediskutovala, ci su naozaj pre ZSR tieto 4 plochy take dolezite, ze by sa ich nevedeli vzdat? Vypovedat zmluvu evidentne kludne mozu, ak by chceli.... . Respektive by ma zaujimal dovod, preco by tu zmluvu nemohli zrusit? Je ten financny prijem pre ZSR z tychto 4 ploch taky dolezity?
Dakujem za pomoc.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania