Východná-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený

Dobrý deň,

bordel v kolajisku vlakov v okolí zastávky vlakov BA východ.

Ďakujem

06. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
06. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
06. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
08. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odpad, nachádzajúci sa na predmetnom pozemku nepochádza z činnosti ŽSR, ale sem bol pravdepodobne naviaty vetrom, alebo ho sem nanosili nezodpovední občania mesta. Zamestnanci Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) časť roztrúsených odpadkov v koľajisku vyzbierajú. Pokiaľ bude zistené, že ide o nepovolenú skládku odpadu mimo koľajiska, bude zaslané oznámenie o umiestnení odpadu v zmysle §15 ods. 2 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na príslušný Okresný úrad životného prostredia Bratislava.

Zbieranie a odvážanie odpadu za nezodpovedných občanov nie je riešenie, nakoľko je účinné len krátkodobo. Odporúčame ohlasovateľom, aby sústredili svoju pozornosť aj na občanov, ktorí tento odpad vytvárajú a týchto prípadne nahlasovali na Mestskú políciu. Pre Vašu informáciu uvádzame, že ŽSR spravujú takmer 3600 km tratí a pozemkov pozdĺž nich. Nie je možné a nie je ani v silách ŽSR riešiť na dennej báze problém, na ktorý poukazujete. Znovu zdôrazňujeme, že nejde o odpad, ktorý by pochádzal z činnosti ŽSR. V súlade s § 34 zákona č. 513/2009 Z. z. o dráhach a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ŽSR vykonávajú funkciu manažéra infraštruktúry, z ktorej vyplýva povinnosť pre ŽSR organizovať a zabezpečovať prevádzkyschopnosť celoštátnych a regionálnych tratí a organizovať na nich vlakovú dopravu pre všetkých dopravcov na nediskriminačnom princípe.

Prajem pekný deň,


Ing. Ľubomír Mitas

Manažér externej komunikácie

Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava
+421 903 520 132
+421 2 2029 5983
09. február 2022

Zewa Pureblood

Admín toto naozaj považujete za vyriešený podnet?!
Ak by ste ten podnet uzavreli, tak by som to ešte dokázala pochopiť, ale podľa mňa vyjadrenie pána Mitasa problém určite nevyriešilo :-/
09. február 2022

Odkaz pre starostu

Vážený užívateľ "Zewa Pureblood"
železničná spoločnosť hneď v prvom odseku v svojej odpovedi uviedla nasledovné:

"Zamestnanci Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) časť roztrúsených odpadkov v koľajisku vyzbierajú. Pokiaľ bude zistené, že ide o nepovolenú skládku odpadu mimo koľajiska, bude zaslané oznámenie o umiestnení odpadu v zmysle §15 ods. 2 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na príslušný Okresný úrad životného prostredia Bratislava."

Keďže v tomto vyššie uvedenom odseku jasne, deklarujú, že odpad v koľajisku pozbierajú zamestnanci a ten, ktorý je v kompetencii Okresneho úradu tam postúpia, je podnet podľa odpovede a aj danej spoločnosti vyriešený.

V prípade, že odpad nebude vyzbieraný a budete toho svedkom/kou, prosím pridajte fotografie stavu a budeme podnet na zodpovednú spoločnosť adresovať opätovne a opätovne sa zmení status podnetu na "v riešení".

S pozdravom,

Tomáš Štěpán
administrátor odkazprestarostu.sk
Bratislava - Rača
09. február 2022

Zewa Pureblood

Vážený pán Štěpán,
v ostatných podnetoch na portáli odkazprestarostu.sk sa po vyjadrení subjektov, že sa problémom budú zaoberať neprepnú do stavu "vyriešený", ale ostávajú v stave "v riešení", dokým dotknutý subjekt nedeklaruje, že daný podnet už vyriešil (a nie, že ho vyrieši), alebo ho niektorý z užívateľov neoznačí za vyriešený. Ale to Vy ako dlhoročný administrátor OPS určite viete, preto nechápem, prečo v tomto prípade uplatňujete opačný postup. Vyzývam Vás preto, aby ste tento podnet vrátili do stavu "v riešení" a do stavu "vyriešený" ho uviedli až po obdržení fotografie vyriešeného podnetu či už od ŽSR, alebo od niektorého z užívateľov, ako je to zaužívané. Ďakujem.
PS:čítať viem, takže kopírovanie časti textu z vyjadrenia pána Mitasa bolo v tejto komunikácii úplne zbytočné.

Prajem krásny deň

Zewa Pureblood
užívateľka OPS
09. február 2022

Zewa Pureblood

Ďakujem.
03. december 2023

abc 123

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania