Leknová-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Martina Mížová 14. februára 2022

Dobrý deň,
posielam vám fotky ako momentálne vyzerá ulica Leknová - medzi ČOV a Malým Dunajom. Počas zimy si niektorý z tejto cesty a brehov Dunaju spravili jednu velkú čiernu skládku. Odpadky a nachádzajú hlavne medzi čov a brehom Dunaja až po koniec čov a niektoré kopy siahajú až skoro po letisko. Je to prevažne stavebný odpad a odpad z domácnosti. Každý týždeň tam pribudnú nové odpadky. Prosím o vyriešenie tohto problému a odstránenie odpadu.
Ďakujerm

15. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva
Kedy? v priebehu najbližších mesiacov

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
18. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s predmetným problémom sa stretávame opakovane, bohužiaľ, mrzí nás správanie sa niektorých ľudí, kt. sa takto bezohľadne správajú k okoliu. Občanom poskytujeme dostatočne veľa možností na zbavenie sa odpadu legálnou cestou, či už formou odovzdania odpadu na našom ZD na Majerskej ul., pristavovaním veľkokapacitných kontajnerov počas jarného a jesenného upratovania a pod. Stavebný odpad je možné uložiť na ZD spoločnosti OLO, a.s. Nakoľko všetky tieto pozemky sú v správe a vlastníctve iných subjektov a MČ nemôže vynakladať finančné prostriedky na starostlivosť o pozemky, kt. nemá vo vlastníctve/v správe, rozhodli sme sa zapájať do rôznych projektov a poskytujeme aj súčinnosť OZ, ktoré vo voľnom čase vypratávajú nelegálne skládky. Aj tento rok sme sa zapojili do akcie Naše mesto, ktorú organizuje nadácia Pontis, a pevne veríme, že tak ako po minulé roky sa nám podarí vyčistiť celé okolie. Skládky menšieho rozsahu behom celého roka vypratávajú aj pracovníci našich VPS, na tento úsek však budeme potrebovať súčinnosť viacerých ľudí.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát ŽP, VPS a OH
Kedy? jún 2022

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
24. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 17.06.2022 dobrovoľníci z Národnej banky Slovenska vyčistili okolie Malého Dunaja pozdĺž Leknovej ulice. Do podujatia NAŠE MESTO 2022, ktorú každoročne organizuje Nadácia Pontis sme tento rok opäť prihlásili projekt pod názvom „Čisté okolie Malého Dunaja“. Odhadom sa nám podarilo vyzbierať 50 ks veľkých vriec + na niektorých úsekoch ostali umiestnené veľké kopy s vyzbieraným odpadom, ktoré v priebehu toho istého dňa vyzbierali pracovníci VPS MČ BA-Vrakuňa. Vďaka zrealizovanej akcii sa podarilo vyčistiť približne 4 km úsek od rôznych druhov odpadov. Prostriedky, ktoré sme dostali prostredníctvom grantu sme použili na nákup kvalitných ochranných rukavíc, dezinfekčných prostriedkov a pevných vriec. MČ zabezpečila pre dobrovoľníkov aj balenie vody, kávu, bagetu a sladkú pochutinu. Veľká vďaka patrí najmä Nadácii Pontis, ochotným dobrovoľníkom a kolegom z Referátu ŽP, VPS a OH. Veľmi sa z tejto iniciatívy tešíme a ešte raz všetkým zúčastneným ďakujeme! 👏

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania