Špitálska-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý

Bolo by možné pridať jednu električkovú zastávku medzi Blumentálom a Rajčianskym mýtom? všetky zastávky majú veľmi krátke rozostupy (napr. blumental - americké námestie) a tieto zastávky sú od seba hrozne ďaleko a ešte a jedna z nich je na veľmi rušnej križovatke. ďakujem

16. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
17. február 2022

jajbolina

1. tam máte chybičku, je to Račianske mýto
2. podľa máp googlu je to 500 metrov. Ak budú zástavky každých pár metrov, odlákate z MHD ľudí v aktívnom veku čo sa ponáhľajú do práce.
17. február 2022

Tomas Mahi

tak potom by stálo za uváženie zrušiť zastávku Blumentál alebo americké námestie, tie sú od seba len zopár metrov, čo je dosť nezmyselné.
17. február 2022

Tomas Mahi

Dodávam že sa jedna napr o linku c.3 ktorá stojí na každej z tejto zastávok. Možno by bolo zmysluplné mať diaľkové rýchlejšie linky a linky ktoré stoja každu zastávku. Osobne si neviem predstaviť že by som napr býval niekde pri ikei a mask dochádzať cez pol hodinu MHD a ešte aj prestupovať. BDP bohužiaľ ma čo riešiť.
18. február 2022

jajbolina

Podľa máp googlu je to 6 minút pešo. To naozaj nie je veľa, priemer je teda (zo stredu trasy) 3 minúty pešo. Potom sa nedivte že ľudia priberú. Keďže tam ale v skutočnosti niet moc kde pridať zástavku, táto diskusia je viac-menej zbytočná. Uvidíme vyjadrenie.
20. február 2022

Martin Uváček

To si snáď robíte srandu? Zrušiť ani jednu nemožno, obe sú veľké prístupné uzly. A tých 5 min peši je naozaj tak veľa?
21. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
22. február 2022

Odpoveď samosprávy

Zastávky Blumentál a Račianske mýto sú od seba vzdialené 525 metrov, čo je štandardná vzdialenosť medzi električkovými zastávkami a patrí medzi tie z kratších vzdialeností. Pridaním ďalšej zastávky by došlo k skráteniu medzizastávkových vzdialeností na približne 260 metrov, čo by bola extrémne krátka medzizastávková vzdialenosť. Zároveň by sa tisícom cestujúcich denne predĺžila cesta o 30 až 110 sekúnd. Ak by boli takéto krátke vzdialenosti v celom meste, cestovanie električkami by sa predĺžilo o desiatky minút. Z uvedených dôvodov navrhovanú zmenu nebudeme realizovať.
Ďakujeme za Váš podnet.

Odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania