Špitálska-nefunkčná klimatizácia v MHD

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Zuzana Cemanová 06. júla 2020

Preco v tomto teple nie je v ziadnom vozidle MHD zapnuta klimatizacia? To sa neda vydrzat, vsetci sa na to stazuju, moja mama sa nemoze ist kupat, lebo to v MHD nevydrzi tak dlho. Takto chcete motivovat ludi, aby nejazdili autom?

06. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Uvedené vozidlo na fotografií nemá klimatizáciu v priestore pre cestujúcich.
Klimatizovaných električiek v priestore pre cestujúcich máme 60. Ostatné nemajú klimatizáciu cca 66 súprav.
Ďakujeme za Váš záujem o veci verejné.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
07. júl 2020

Zuzana

To nemyslite vazne? Tak mohli by ste jazdit na tych najdlhsich trasach elektrickami, ktore maju funkcnu klimatizaciu v lete? Toto je elektricka cislo 4, ktora bezpochyby jazdi dlhsiu trasu ako napr. cislo 1. Ani autobusy nemaju klimatizaciu? Toto leto som este nesla spojom, ktory by klimatizaciu mal. Pritom si pamatam asi 2-3roky naspat, kedy klimatizacia v spojoch bola. Ci to som mala len stastie?
07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Existujú objektívne technické možnosti, príčiny a dôvody (jazdný interval, počet cestujúcich, vyťaženosť, kapacita električky a mnoho-mnoho ďalších faktorov), pre ktoré sú nasadzované električky na jednotlivé linky, tak ako je tomu dnes. Čo je však dôležité, sú tu aj mimoriadne okolnosti - spojené s modernizáciou tratí. Pre rekonštrukciu trate napr. nie je možné využiť niektoré typy električiek, na niektorých rekonštruovaných úsekoch, práve preto lebo nemajú možnosť prísť na "obratisko". Na takejto trase musí byť električka s otváraním dverí na oboch stranách (takýto úsek je napr. v Rači). DPB má k dispozícii aj električky, ktoré sú funkčné, ale nedisponujú klimatizačnými zariadeniami a ich montáž je z ekonomického hľadiska otázna. Ani tu však dopravný podnik nezaháľa a priebežne modernizuje svoj vozový park. V zmysle uvedeného považujeme tento podnet za vysvetlený. Máme nádej, že s opravenými úsekmi bude situácia podstatné lepšia. Napriek všetkému veríme, že toto vysvetlenie je postačujúce a že nám zachováte svoju priazeň.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
10. júl 2020

Haky

Dobrý deň, ja cestujem hlavne autobusmi do Petržalky a späť. Bola som však tiež niekolkokrát vo vozidle, ktoré bolo označené ako klimatizované, no napriek tomu v ňom už ráno bolo velmi horúco. Klimatizácia nebola zapnutá. Stáva sa to však predovšetkým pri spojoch smerom do Petržalky. Natíska sa myšlienka, že kým si nik v autobuse nesťažuje, cestujúcim sa klimatizácia nezapne, aby to negatívne neovplyvnilo spotrebu pohonných hmot. A ak by náhodou chcel niekto argumentovať nefunkčnou klimatizáciou "lebo nedisciplinovaní cestujúci otvárajú okná", navrhujem ich (pochopitelne okná, nie cestujúcich) zlahka vodorovne spolu vsetky naraz prelepiť oranžovou (resp. inou výraznou) páskou - ako blbovzdorné opatrenie. Lebo fakt sú niektorí natvrdnutí. Situácia o ktorej vyššie hovorím však nie je tento prípad.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania