Námestie legionárov-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
peťa 17. februára 2022

Každodenná "idylka" na chodníku pred NOVUM-om ! Dokedy budú autá takto blokovať tento priestor a pritom kamera MP je na rohu hotela Dukla?

17. február 2022

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove
28. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Jedná sa o státie motorových vozidiel na chodníku, kde to podľa zák. NR SR č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke nie je dovolené.
Policajti často riešia priestupky vodičov na tomto úseku a na základe tohto podnetu aj státie na chodníku pred OC Novum. Jedná sa prevažne o priestupky vodičov, ktorí vykonávajú donáškovú službu jedál, alebo zásobujú blízke prevádzky. Pri zistení takýchto priestupkom policajti uložili vodičom blokové pokuty v zmysle zák. SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch.
Policajti boli s obsahom podnetu oboznámení a inštruovaní k aktívnej hliadkovej činnosti na pridelenom úseku tak, aby dosiahli žiadaný poriadok a dopravnú disciplínu.
Za podnet Vám veľmi pekne ďakujeme.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania