Dolnozemská cesta - nebezpečné riešenie križovatky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Sona 22. februára 2022

V rovnakom case maju zelenu auto iduce rovno (modra sipka) aj auto odbocujuce vlavo (zlta sipka) aj chodci, ktori prechadzaju cez trasu vozidla odbacajuceho vlavo.

Vodic, ktory chce odbocit vlavo a chce to stihnut kym sa priblizi priamo iduce auto moze zbadat chodca na poslednu chvilu, zastavit mu a blokovat tak cestu autu iducemu priamo (a rychlo). Prichod chodca zlava od EU je tazsie zbadat resp. vodic si ani nemusi vsimnut ze pojde cez prechod, ktory ma zelenu. Je to velmi nebezpecne.

22. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. február 2022

Common Ennemy

Veď tam je krásny výhľad!
07. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. marec 2022

M S

staci tam dat zakaz odbocenia vlavo.
13. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme preverili, bezpečnosť pri ľavom odbočení je zabezpečená skorším ukončením zeleného signálu pre vozidlá jazdiace v opačnom smere na Prístavný most, resp. Most Apollo. Zelený signál pre tento smer je ukončený o 10 sekúnd skôr oproti opačnému smeru, čo zabezpečuje bezkolízne ľavé odbočenie a bezpečné zastavenie vozidla idúceho doľava aj v prípade, že sa na priechode nachádzajú chodci.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. jún 2022

Sona

Vodic odbacajuci vlavo nemusi krizovatku poznat a nevie ako dlho bude zelena. Ked chce stihnut prejst, nemusi si vsimnut chodcu na prechode vcas resp. nepocita s tym, ze maju chodci na jeho trase zelenu. Bezne ked pri odbacani vozidla vpravo vozidlo krizuje s prechodom, kde je tiez zelena, je na to upozorneny blikajucim svetlom chodcu pri semafore a to je prehladnejsia situacia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania