Černicová-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Ružena 22. februára 2022

Dňa 21.3.2018 som žiadal MiÚ M.Č. Bratislava Nové Mesto, o skrátenie prerastených agátov. Žiadosť postúpili na Magistrát Mesta SR Bratislavy. Stromy agátov, vyrastajúce v strmom svahu, na hranici verejného pozemku reg."C" KN parc. 21663/15 k.ú. Vinohrady a môjho pozemku, na Černicovej č. 3, kymácaním v silnejších vetroch, spôsobili vydrolenie pôdy svahu, čím narušili základy môjho plotu. Krátko na to sa zrútil. Od roku 2018, kedy ste dostali moju žiadosť o ich skrátenie, nebol vykonaný žiaden zásah, dôsledkom čoho, je dnešný stav zosuvu. Preto žiadam o skrátenie prerastených stromov, približne o ½ až 2/3 ich výšky. V minulosti, cca pred 25 rokmi, takto skrátené stromy, sa znova obnovili do dnešnej podoby. Ak nebude zásah včas vykonaný, hrozí ďalšie zrútenie svahu. S pozdravom Milan Škuci.

22. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet postupujem na riešenie oddeleniu životného prostredia a územného plánovania.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
24. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oddelenie životného prostredia a územného plánovania po preštudovaní žiadosti a identifikácii vzťahu MČ k pozemku, kde dreviny rastú, odporúča postúpiť zodpovednosť na Hlavné mesto SR Bratislava.
Zdôvodnenie:
1. pozemok registra „C“ KN parc. č. 21663/15, k.ú. Vinohrady podľa inventarizácie majetku mestskej časti z r. 2019 nie je zverený hlavným mestom do správy MČ
2. samotná pisateľka odkazu uvádza, že jej žiadosť z r. 2018 bola mestskou časťou postúpená na hlavné mesto, čo len potvrdzuje skutočnosť, že predmetný pozemok nie je zverený do správy MČ.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
24. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania