Jiráskova - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Ján 24. februára 2022

Problém je niečo z tohoto, alebo aj všetko:
a) parkovanie na nevyznačených parkovacích miestach b) parkovanie na chodníku c) nedostatočná vzdialenosť komunikácie od priečelia budovy v ktorej sú okná obytných miestností. Na to posledné je aj vyhláška 532/2002 Z.z.

25. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, postúpili sme ho na prešetrenie pracovníkom príslušného referátu.
Kto? Referát mobility

Dávid Pavlík, referát komunikácie
25. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe usmernenia od kolegov už v týchto dňoch začíname s masívnejším odťahovaním vozidiel, práve toto sú autá, ktoré kvôli státiu na chodníku budeme odťahovať.
Ďalšou možnosťou je pokutovanie cez objektívnu zodpovednosť, ktorú rieši Mestská polícia.

Dávid Pavlík, referát komunikácie
25. február 2022

Ján

Obávam sa, že občasné papuče od mestkej polície a ešte menej častý odťah nezabráni a ani neporieši rušnúj premávku pri rannej vykládke detičiek do blízkej ŽŠ v skorých ranných hodinách. Nestojí za zváženie osadenie stĺpikov zamedzujúcich vjazd, ako je to na ďalšom priechode cez Tupolevovu?
25. február 2022

Odpoveď samosprávy

Bohužiaľ, osadenie stĺpikov vzhľadom na vykonávanie letnej/zimnej údržby nie je možné. Rovnako tak nie je možné osadenie značky, keďže ide o chodník a tento krok by nedával zmysel.

Papuče a upozornenie rozdávala na mieste Mestská polícia počas jari pomerne intenzívne. Pri papučiach ide o poplatky vo výške 10 €, pri objektívnej zodpovednosti ide o 78 € a pri odťahu je nutné uhradiť 120 €. Veríme preto, že takéto parkovanie sa po zintenzívnení odťahov a pokutovania už nebude opakovať.

Dávid Pavlík, referát komunikácie
04. marec 2022

Ján

Vykonávate kosenie na chodníku? Vykonávate zimnú údržbu na celej šírke toho chodníka aj pod zaparkovanými autami? Sú spomínané stĺpiky a dopravné značky na iných podobných miestach osadené alebo nie sú? Iba v tomto prípade sú nelogické? Kľudne sa tam dajú osadiť miesto stĺpikov smetné koše (do chodníka), držiak vreciek pre psíčkarov, tankový zátaras, betónový kvetináč.... Rozumiem, že "lepšie" riešenie pre Vás je umožniť tam parkovať a pokuty vyberať. Počas jari...3 mesiace z 12? A zvyšných 9 mesiacov čo? To konkrétne táto vyhláška platí len 3mesiace v roku? Ďakujem za "nepostačujúce" vysvetlenie.
23. marec 2022

Ján

a kto uzavrel tento podnet? za mesiac tam neboli meskáči ani raz, ani sa nič nezmenilo, ani raz ste nikoho neodtiahli a ani raz ste nikoho hmotne oné.... a nič ste nevyriešili a tak prečo je to "uzavreté"?
29. marec 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Z tohto dôvodu bol podnet Uzavretý.

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania