Einsteinova - nesúlad dopravného značenia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Nesúlad dopravného značenia. Vertikálna značka neinformuje o bus pruhu.

01. marec 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
10. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

týmto by sme vás chceli informovať, že podľa vyhlášky 30/2020 a vzorových listov stavieb pozemných komunikácií VL 6.1, zvislé dopravné značky odsek 9.3.10 nie je potrebné umiestňovať zvislé dopravné značenie označujúce vyhradený pruh pre verejnú dopravu, pretože vyhradeným sa stáva už len tým, že je na vozovke vyznačený vodorovným dopravným značením. Zvislé dopravné značenie len spresňuje jeho použitie (prednostné použitie, vpustenie iných účastníkov cestnej premávky a pod.) A preto nepovažujeme za opodstatnené označenie bus-pruhu pomocou zvislého značenia.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 15.3.2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. marec 2022

Matej

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď, ale nemôžem s ňou byť spokojný vzhľadom na to, že zvislé značenie je všeobecne nadradené vodorovnému, no najmä kvôli konzekvenciám, a síce relatívne vysokému počtu najmä mimo-BA vodičov, ktorí sa orientujú zvislým značením a pravidelne jazdia cez zastávku MHD, resp. zostanú krátko uviaznutí za autobusom v zastávke. Nemyslím si teda, že súčasné riešenie je dostačujúce. Alternatívne je možné pridať návesť “150 m” alebo niečo podobné. Prosím o znovuposúdenie podnetu. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania