Miletičova-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Na zastavke MHD na Mileticovej u u hl. vchodu na Trhovisko, kde sa pohybuje vela ludi, chyba smetny kos!!!

07. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
07. apríl 2022

Haky

To vážne mesto/mestská časť aj pri takýchto samozrejmostiach čaká až keď to niekomu začne chýbať a ludia sa ozvú? Chodia niekedy pracovníci zo samosprávy po meste a pozerajú na okolie s otvorenými očami? Prečo si nevšímajú si nedostatky a neriešia ich ešte skôr ako na to začnú upozorňovať ludia? Hovorím o BEŽNÝCH, SAMOZREJMÝCH VECIACH.
13. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
14. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na uvedenej zastávke DBP, a.s. žiaľ nedokáže osadiť smetnú nádobu. Prepošleme Váš podnet Hlavnému mestu SR Bratislava.

S pozdravom

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
14. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. apríl 2022

obcan

No, pokial nevie DP hl. m. BA kos osadit na takychto zastavkach, tak automaticky ma zabezpecit oboznamenie o situacii Magistrat. To sa maju obcania sami starat a dozadovat samozrejmeho?
14. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. apríl 2022

obcan

Problem je v kompetencii DP hl. m. Bratislavy. A na kazdej zastavke s novym oznacenim chyba odpadkovy kos!?!?! To je ake riesenie postavene nahlavu?!? Nove oznacenie zastavok bez doriesenia osadenim odpadkových kosov?!?!?!?!
25. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

bohužiaľ nie je možné osadiť smetný kôš na drobný odpad na každej zastávke MHD. Dopravný podnik postupne mení označníky na všetkých zastávkach a na nich sa kôš neumiestňuje. Na zastávkach s vysokou frekvenciou ľudí a kde je na to priestor sú smetné nádoby, pričom niekedy sa nenachádzajú priamo na zastávke, ale v jej bezprostrednej blízkosti.
Rozumieme, že ľudia sú na tieto koše zvyknutí, avšak pri osadení koša zvažujeme aj efektivitu ich využitia. Často sa stáva, že smetné koše na zastávkach MHD na drobný odpad (v prvom rade na použité lístky, ktoré sú postupne nahradzované digitálnymi), boli preplnené odpadom, ktorý do týchto košov nepatrí. Rovnako dochádza k úmyselnému poškodzovaniu košov tak, že sa celý ich obsah vysype na zem a je potrebné vynaložiť prostriedky navyše na ich opravu a upratanie znečistenej zastávky.
Na vyhodenie drobného odpadu je možné využiť koše osadené v blízkosti MHD zastávky, ktoré sú spravované hlavným mestom resp. mestskou časťou (netreba teda nové koše zaraďovať do správy a vynakladať na ich vysýpanie ďalšie financie).
Radi by sme apelovali na cestujúcich aby nádoby využívali na odpad, na ktorý sú určené.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania