Karloveská-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
PRAVO REZIDENTA 07. apríla 2022

Rezidenti ziadaju od zavedenia Rezidencneho parkovania na Karloveskej/Silvanskej Neparne cisla, zavedenie rezidencnej zony aj na Karloveskej parne cisla, nevola, nezaujem a nekopetencia zodpovednych od roku 2016 robi reizidentom na Karloveskej ulici parne cisla a prilahlych ulic , pretrvavajuci problem , ktory sa stupnuje a riesenie nie je od roku 2016.
Preto ziadame zrusenie rezidencnej zony na Karloveskej neparne cisla - je to financne nenarocne, a vyriesi to obom stranam ulice problem. Dakujeme za pochopenie.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/34695/parkovanie-v-okoli-zony-silvanska

07. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

súčasnú zónu regulovaného parkovania prevádzkuje MČ Karlova Ves. Magistrát hlavného mesta nemá nástroje na riešenie podnetov, ktoré k nej smerujú.
Magistrát hlavného mesta schválil v roku 2019 VZN o celomestskej parkovacej politike. Na jej princípoch dnes prevádzkujeme 4 zóny regulovaného parkovania. Postupne ich rozširujeme a súčasťou týchto zón bude v budúcnosti aj väčšina MČ Karlova Ves.
https://www.paas.sk/

S pozdravom
Kedy? po 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. apríl 2022

PRAVO REZIDENTA

ziadame presmerovat na OBEC
10. apríl 2022

Vlado

zónu Silvánska vyhlásila MČ ako pilotný projekt na odskúšanie
po čase, na ktorý bol schválený, komisia pre dopravu odporučila pilotný projekt ukončiť, zónu zrušiť, alebo zriadiť aj na opačnej strane Karloveskej
napriek tomu, MČ premenila dočasnú zónu na trvalú,
ignorovala aj prokurátorské upozornenie na porušenie cestného zákona
vyhlásila, že zóna je zriadená podľa iného predpisu, ale neexistuje taký, ktorý by umožnil práve takú zónu aká je na Silvánskej a okolí (rovnako na Hlaváčikovej a Veternicovej)
10. apríl 2022

Vlado

ako už mnoho razy, aj teraz magistrát sa vyhovára a v odpoveď zakladá len na časti faktov,
HM je vlastníkom všetkých miestnych ciest na území mesta, cesty III. a IV. tr., po ktorých nepremáva MHD, má MČ zverené LEN do správy
vlastník majetku (cesty) je oprávnený správcovi JEHO majetku (cesty) prikázať, aby navodil stav pred zriadením zóny, obzvlášť, ak nie je zriadená na základe a v súlade s cestným zákonom a VZN HM o celomestskej parkovacej politike
12. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
12. apríl 2022

Admin KV

Dobrý deň,

podnet bol preposlený na MÚ Karlova Ves.

S pozdravom,

Peter Lackovic
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Ako Vám 7.4.2022 v odpovedi na tento podnet napísal Magistrát HM, väčšina Karlovej Vsi bude v roku 2023 už rezidentskou zónou v rámci rozširovania celomestskej parkovacej politiky. Podmienky parkovania budú platiť rovnaké vo všetkých zónach. Preto v roku 2022 už neplánujeme žiadne zmeny v momentálne fungujúcich zónach, keďže by si vyžiadali investície, ktoré by sa v roku 2023 mohli ukázať ako zbytočné.

Beata Boháčiková, odd.dopravy a ŽP MÚ MČ KV

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania