Líščie nivy-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Roman Kurek 15. apríla 2022

Na ulici Líščie nivy po celej dĺžke je 5 kontajnerových stanovíšť nespĺňajúce podmienky VZN. Sú rozmiestnené po parkovacích miestach medzi autami za ktoré platíme cez PAAS, už tu boli prípady horiacich áut chytených z kontajnerov. Takisto sú často umiestnené aj na chodníkoch. Smeti z kontajnerov bývajú rozfúkané po ulici, ľudia dávajú smeti mimo košov, vrany vyťahujú odpad a množia sa tu potkany. Koše sú umiestnené aj na vyšrafovaných miestach, vyšrafované z dôvodu, aby boli zachované výhľadové pomery pre autá. Paradoxom je, že sídliská majú pár metrov ďalej určené stanovišťa na kontajnery aj s kanalizáciou. Tento dlhodobo neriešený problém nespĺňa estetické, protipožiarné ani hygienické požiadavky a ani cestný zákon. Žiadam o akútne riešenie.

19. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].

Ďakujeme
17. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Bratislavský parkovací asistent PAAS má na starosti Hlavné mesto, nie mestská časť.

Za čistotu na kontajnerovom stojisku je zodpovedný správca kontajnerového stojiska. Ak sa odpad nachádza mimo kontajnerov, je povinný zabezpečiť jeho odstránenie. Správca kontajnerového stojiska je uvedený priamo na každom kontajneri, aj s údajmi pre koho je daný kontajner objednaný a dni odvozu.

Vrany môžu vyťahovať odpad z kontajnerov iba v prípade, ak zostane otvorený. Ak mávate problémy s otvorenými kontajnermi alebo odpadom položeným mimo nich, je možné riešiť so správcom bytového domu uzatvorené kontajnerové stojisko.

Mestská časť Bratislava - Ružinov pravidelne vykonáva deratizáciu v mestskej časti.

Miesta kontajnerových stojísk sú určené správcom kontajnerového stojiska po dohode s Hlavným mestom SR Bratislavy. Takisto si správca kontajnerového stojiska objednáva u hlavného mesta typ a počet zberných nádob. Hlavné mesto vystaví správcovi písomné potvrdenie o dodaní a prevzatí zbernej nádoby/kontajnera.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
17. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
17. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. máj 2022

Roman Kurek

Vy si to tu pohadzujete ako horuci zemiak, toto vam trvalo napisat vyse mesiaca? Vy ste nepochopili, ze tie kontajnery tam vobec nemaju co robit? Mestska policia mi tvrdi, ze oni s tym nic nemaju, ze ja si mam tie kose presunut sam 😄, alebo ze to ma na starosti mestska cast, vy mi tvrdite, ze za to je zodpovedny spravca kontajneroveho stojiska ktory porusuje zakon a nikto ho za to nevie potrestat, si myslite, ze on mi co na to povie? 😄 Ste smiesny, ani ste sa nepodpisali pod tu spravu, ziadne meno/kontakt, naucte sa citat s porozumenim a nevyhovarat sa.
19. máj 2022

Roman Kurek

Kazdy den nove smeti, pekne nam to tu vyzera.
19. máj 2022

Filip

Problém spočíva v neriešení zjavného problému kompetentnými.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania