Ďumbierska-stavby a budovy-opustená budova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Zuzana Calà 29. apríla 2022

Dobrý deň,
Som obyvateľkou bytového domu na Ďumbierskej ulici 3E. BD sa nachádza v slepej ulici pri vchode do ktorej je stará trafostanica, ktorej vlastníkom je Hlavné mesto SR Bratislava a správcom Mestské lesy v BA.
Trafostanica sa nachádza na parcele registra C: 5345/3. okolité plochy: 5345/11 a 5345/9.
Moja otázka je: Aké má mesto plány s touto starou trafostanicou? Táto budova už nespĺňa svoju funkciu (vedľa je postavená nová trafostanica) a stala sa iba vizuálnym smogom. Zaujímalo by ma, či by bolo možné si túto budovu prenajať a prerobiť. V prílohe posielam aj náhľad ako by to mohlo vyzerať. V tejto zóne veľmi chýbajú malé potraviny/pekáreň/kaviareň a tu si viem predstaviť niečo podobné.
Budem vďačná za odpoveď a prípadný kontakt na kompetentnú osobu.
S pozdravom, Zuzana Cala

29. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
29. apríl 2022

Katarína Baníková

Skvely napad! Toto miesto vyzera aktualne hrozne, ale ma to velky pontencial. Chyba nam tu kaviarem, alebo male potraviny...Vyuzitie tejto nepotrebnej budovy by mohlo uplne zmenit nasu ulicu. Dakujeme :)
29. apríl 2022

Katarina Bujnak

Tiež sa pripájam k návrhu. Chybaju nam tu napr. male potraviny ako je spomenute vyssie a budova je akymsi “strasiakom” pri vstupe do arealu. Je to potrebne zmenit. Dakujem
29. apríl 2022

Anna Drobná

Bolo by super,keby sa to zrealizovalo,lebo to vyzera fakt otrasne. Chodi tadial aj vela ludi,ktori tu nebyvaju a prachadzaju na Zeleznu studnicku,alebo do blizkeho lesa..
Dakujem!
29. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto už na podobných projektoch pracuje. Predchádza im pasport nevyužívaného majetku, oprava aj prenájom musí byť schválená v mestskom zastupiteľstve.
Hlavné mesto roky majetky skôr predávalo a ich oprava a využívanie je tak nový proces, ktorý nastavujeme. Prirodzene sme začali s lokalitami, ktoré majú najväčší potenciál prilákať záujemcov pri prenájme. Nový a transparentný proces prenájmu je zasa spôsob na vybudovanie dôvery zo strany prevádzkarov. https://www.facebook.com/photo?fbid=289203343399549&set=a.145455971107621
Podnet na túto konkrétnu lokalitu posielame kolegom a kolegyniam, ale samotné riešenie v teréne je závislé od finančných možností mesta a časovo realizovateľné v priebehu rokov.

S pozdravom,
Kto? Sekcia správy nehnuteľností
Kedy? po 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
29. apríl 2022

Linda Navara

Niečo takéto by bol skvelý nápad. Naozaj tu nejaký koncept potravín/kaviarne chýba a pôvodná budova len chátra a nemá žiadne využitie. Budem veriť v nejaký návrh riěsenia v dohľadnej dobe. Ďakujem.
29. apríl 2022

Pozorovatel

Napad je to skvely. Potom si vsak triezvo spocitajme naklady na rekonstrukciu na kaviaren ci potraviny a navratnost takejto investicie v rokoch v danej lokalite.
16. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pri preverovaní sme dospeli k záveru, že budova nie je v našom majetku.
Údaje o vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy a správe Mestských lesov boli čerpané z výpisu z listu vlastníctva k pozemku p.č.5345/3, k.ú. Vinohrady, LV č.1.
Stavba na uvedenom pozemku bez súpisného čísla, nie je zaevidovaná do údajov Okresného úradu Bratislava, Katastrálneho odboru. Pozemok teda síce vlastní Hlavné mesto, ale o stavbe na ňom nemá oficiálny záznam a stavba patrí inému subjektu.
Podľa zistených údajov mal v časoch socialistickej legislatívy právo hospodárenia k danému pozemku a uzatvorený vzťah k stavbe: Československý štát – Ústav národného zdravia mesta Bratislavy, na Limbovej ulici, Bratislava.
Pri určení vlastníka zastaranej trafostanice vychádzame z našich doterajších skúseností s šetrením vlastníctva historických stavieb.
Žiadateľku odporúčame nasmerovať na Ústav národného zdravia na Limbovej ulici.
Ako sme spomínali vyššie, hlavné mesto má aktuálne dostatok budov vo svojom vlastníctve, ktoré čakajú na rekonštrukciu. Nemáme preto aktuálne ambíciu túto stavbu kupovať.

S pozdravom,
Kto? Ústav národného zdravia

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
04. august 2023

Julo

Ustav je podla mna taka ista slepa ulicka ako magistrat. O trafostaniciach bude najviac vediet Zapadoslovenska distribucna, a.s.

Stacila by udrzba, napravit vonkajsi vzhlad a budova moze stat dalej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.