Vrančovičova-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Žiadam o zmenu signálneho plánu križovatky Hodonínska x Vrančovičova, kde je chodec na úplne poslednom mieste. Nie je možné, aby som smerom od trafiky prechádzal na druhú stranu k zastávke MHD v smere do mesta takmer 5 minút, ak by som dodržiaval semafóry. Dopytové tlačidlá pre chodcov sú svietiace atrapy, ktoré nič nerobia. Žiadam o sfunkčnenie preferencie pre chodcov, aby maximálny čas na prechod od trafiky po zastávku smer mesto bol max. 2 minúty, toto som nikde v zahraničí nevidel. Len pre ilustráciu, podobná križovatka je aj v Anglicku a tam som mal po stlačení dopytu asi 7 sekundové čakanie a skočila zelená. Ak Vallovi záleží na doprave v meste, aj toto sú priority, ktoré treba riešiť. Ďakujem.

28. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. máj 2022

Lukáš

No kedy sa niečo zmení? Minule sme čakali skupina piatich na prechode a na autobus som mal čakať pôvodne 5 minút a nakoniec som za ním bežal na červenú, aby som ho stihol v zastávke. Ten, kto robil túto križovatku, by si zaslúžil vyhadzov.
16. máj 2022

Peter

Dniedavaldo cesty Siemens nové čidlo, tak tomozno konecne aj dobre nastavia
26. máj 2022

Lukáš

Nič sa nezmenilo, rieši sa to?
04. jún 2022

Maros

cela krizovatka je navrhnuta nevhodne nielen z pohladu chodca, ale aj vodica :( Predpokladam ze ako projekt financovany z "stedrej kravicky" eurofondov preto musi par rokov fungovat (dokedy?). Potom sa hadam presadi jej opatovne prebudovanie - napr. na kruhac s napojenim Vrancovicovej a posunutim zastavky viac v smere k sidlisku a k cintorinu (tzn. pred krizovatku).
06. jún 2022

Peter

Maroš, keď už je križovatka postavená a dali sa za ňu €, tak by jej kompletná prerábka bola ďalšie vyhadzovanie peňazí. No za ozaj zlomok ceny sa dá riadenie cestnej svetelnej signalizácie spraviť poriadne. T.j. ak sa prihlási chodec alebo auto z Vrančovičovej dať do pár sekúnd zelenú. Je to takto normálna vec všade vo svete. Samozrejme ak sa blíži bus na hlavnej, dá sa zdetekovať a predĺži sa jemu zelená, aby nestál, ale inak nie je dôvod až takto tvrdo preferovať Hodonínsku (najmä ráno je to až zbytočné, nakoľko tie autá aj tak čakajú za križovatkou), práveže by sa pri dlhšej červenej = zelenej pre chodcov uvolnila Hodonínska v smere do mesta a vedeli by autá vyjsť aj z Ledín a Segnárov.
10. jún 2022

Lukáš

Presne tak, dôležité je hlavne niečo urobiť, lebo diskusiu tu máme, ale zjavne Siemens alebo iná zodpovedná strana to ignoruje. Aj včera som išiel po prechodoch a 4 minúty mi trvalo, kým som sa od trafiky dostal na zastávku do mesta. Takto to fakt nemôže byť, ľudia si to skracujú prechodom na červenú, ale je otázka času, kedy sa tam niečo stane a auto od mesta spoza kríkov vyletí. Potom už Siemens určite nabehne hneď.
30. jún 2022

Samuel

ja navrhujem semafory vypnut a bude to bez problemov, ako pred touto uzasnou rekonstrukciou. chodci tam prechadzaju na cervenu (vratane mna, tak ako bolo pisane, aby som stihol autobus) a auta vlastne tiez. usetria sa vsetkym nervy, energie aj udrzba ...
09. október 2022

Lukáš

Kedy sa s tým konečne niečo urobí? Nič sa nezmenilo!
02. február 2023

Lukáš

Dodnes sa nič nezmenilo, stále sa to nechystá nikto riešiť?
06. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania