Katastrofalny stav komunikacie a chybajuce chodniky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Michal Orlicek 29. decembra 2014

Dobry den, chcel by som opatovne nahlasit katastrofalny stav komunkacie na ulici Mlynske Luhy (Ruzinov), ktora je uz asi tisickrat nekvalitne opravovana a derava. Kedze stav vozovky je taky aky je, vodici sa snazia najst najlepsi prejazd touto ulicou, co sposobuje nepredvidatelne prejazdy do protismeru, a tym vznik koliznych bodov. Ako som si vsimol, cestari prednedavnom osadili 40ku na tejto ulici, co ale neriesi problem. Taktiez problem neriesi neustale platanie dier, ktore o par mesiacov vzniknu opat na tom istom mieste. Je potrebna kompletna rekonstrukcia komunikacie.
Dalsim problemom tejto komunikacie su chybajuce chodniky. Ako mozete vidiet na prilozenych fotkach, aj na vedlajsej ulici (Na Piesku) vobec nie su ziadne chodniky. Taktiez aj tu sa snazil niekto riesit tuto situaciu formou retarderov, aby tym znizil rychlost a asi tym chranil chodcov, co opat nema svoju logiku, pretoze spomali na retarderoch asi jedno zo sto aut. Jedine, co sposobil je, ze vznika este vacsi hluk pri prejazde retarderom:S.
Jedine riesenie oboch problemov je vykonanie kompletnej rekonstrukcie cesty.

15. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na základe Vášho podnetu bola vykonaná obhliadka uvedenej lokality.
Komunikácie na ulici Mlynské Luhy si nevyžaduje kompletnú rekonštrukciu. Na povrchu vozovky sa nachádza pár výtlkov, ktoré sme zaradili do harmonogramu opráv ihneď ako nám to dovolia poveternostné a technologické podmienky.
Čo sa týka chýbajúceho chodníka je pravda, že na konci komunikácie chýba v jednom úseku chodník, ktorý dáme do plánu na vybudovanie nového chodníka.
K chýbajúcim chodníkom na ulici Na piesku uvádzame, chodníky nie je možné vybudovať, nakoľko pozemok nemá založený list vlastníctva / majitelia sú neznámy/ a z toho dôvodu mestská časť Ružinov v zmysle štatútu Hlavného mesta SR Bratislavy nemôže budovať chodníky na pozemkoch, ktoré nie sú v jej vlastníctve, resp. v správe.


kancelária starostu
15. január 2015

Michal Orlicek

Dobry den, co sa tyka kvality vozovky v danom useku, je v niekolkych miestach prepadnuta a to z dovodu viacerych oprav a taktiez je uz na ceste niekolko hlbokych vytlkov, treba sa po komunikacii zviest v aute. osobne si myslim, ze je jednoduchsie natiahnut na vozovku novy povrch, ako pridat dalsie zaplaty, ktore komunikacii o moc nepomozu.
Na komunikacii taktiez chyba mimochodom vodorovne znacenie, neviem ci si to obhliadajuci vsimol.
Co sa tyka chodnikov, pred rodinnymi domami si myslim, ze pozemky su vysporiadane, inac by nemohli vlastnici dostat k svojim pribytkom. Na zakrute Mlynske Luhy vs. Na Piesku je cast chodnika prekryta cestou, cize chodnik sa urcite dobudovat da a taktiez pod obchvatom si myslim, ze pozemky su v majetku statu, cize tu tiez nevidim problem. Dalej by bol chodnik na ulici Mlynske Luhy napojeny na uz existujuci na druhej strane komunikacie pri firme Stylex atd. Cize podla mna riesenie sa urcite da najst, len treba chciet;). Vo vecernych hodinach je tento usek cesty pre chodcov nebezpecny a to z dovodu velkeho poctu vozidiel, ktore si skracuju cestu smerom do Vrakune, Poddunajskych Biskupic a okolitych dedin ako aj v opacnom smere.
16. november 2015

krtkovia

Súhlasím s podnetom a aj návrhom riešenie. Nepochybne opäť TEN, kto robil obhliadku komunikácie Mlynské Luhy a existujúco/neexistujúceho chodníka na ulici Na piesku bol očividne nevidiaci a nekompetentný. Ak si niekto pozrie odpovede na ostatné podnety, tak Vám docvakne, že starosta nemá záujem o názor a riešenie v tejto jeho časti spravovanej mestskej časti - určite ho voliť nebudeme! !
26. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
výtlky na ulici na Piesku boli opravené.

kancelária starostu
26. november 2015

Michal Orlicek

Dobry den, to si robite asi srandu, ten kto opravoval tie vytlky asi vzivote ziadny vytlk neopravoval a nemal vyhovujuce naradie. K tym 30tim vytlkom opat pribudol dalsi, "SKVELE":(, moja otazka znie, kedy sa urobi kompletna rekonstrukcia rozpadajacej komunikacie, ktora nema chodniky ani vodorovne znacenie???
09. december 2015

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
ak komunikácia bola nesprávne opravená, prosím pošlite nám aktualizáciu podnetu, ktorá na to bude odkazovať.

Ďakujeme,
Zuzana Žurkinová
13. december 2015

Michal Orlicek

Dobry den, v prilohe posielam "kvalitne" opravenu komunikaciu, namiesto vyrezania poskodeneho miesta a naslednej opravy, vytlk iba zaliali. Asfalt je uplne inej vysky a okolie opravovaneho miesta sa rozpadava, totalne odflaknuta praca. Na nasledovnej fotke je vidiet, co sa stane s asfaltom po par mesiacoch, rozpadne sa. Preto ako som uz raz odporucal, firma ktora opravuje komunikacie je nekompetentna. V danom pripade by bolo vhodnejsie urobit celkovu opravu cesty, kedze sa cela rozpadava, ako lepit jednotlive diery. Z dlhodobeho hladiska by to bolo aj lacnejsie riesenie.
2. Nesvieti verejna lampa na rohu ulic Na Piesku/Mlynske Luhy, poprosil by som vymenu ziarovky.
3. Dalej by som sa rad spytal, kedy budu dobudovane chodniky pre pesich na ulici Na Piesku
4. A taktiez ako mesto zabezpeci zakaz prejazdu mimo Bratislavskych vozidiel, ktore si skracuju cestu cez ulicu Na Piesku do okolitych dedin a tym ju totalne zablokuju v rannych ako aj vo vecernych hodinach? Teda, clovek, ktory tu byva a ma trvaly pobyt a teda odvadza dane do danej mestskej casti, musi cakat niekedy aj 15-20 minut aby sa zo svojho parkoviska vobec dostal na cestu a nasledne do prace, pretoze nie je mozne sa na nu pripojit z dovodu nespocetneho mnozstva vozidiel s SPZ: DS a SC. Viete osadit znacku "prejazd zakazany" ako je tomu na ulici Brezova? Nakolko si nemyslim, ze tato komunikacia vobec splna naroky uz pomaly "hlavneho tahu" do BA v zmysle vyuzivania komunikacie. Nie je tu ani len vodorovne znacenie a ak k tomu priratame chybajuce chodniky, skuste si prosim predstavit povedzme mamicku s kocikom ako sa snazi ist na prechadzku a protim ju moze kedykolvek zrazit auto, rovnako ako vsetkym ostatnych chodcov.

Dakujem za co najskorsie riesenie danych problemov
17. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Ako už bolo spomínané vyššie - chýbajúce chodníky na ulici Na piesku nie je možné vybudovať, nakoľko pozemok nemá založený list vlastníctva / majitelia sú neznámy/ a z toho dôvodu mestská časť Ružinov v zmysle štatútu Hlavného mesta SR Bratislavy nemôže budovať chodníky na pozemkoch, ktoré nie sú v jej vlastníctve, resp. v správe.
V prípade, že Vám nesvieti svetlo na verejnom osvetlení kontaktujte spoločnosť Siemens, ktorá má v správe verejné osvetlenie v Bratislave. Uveďte im presnejšie, o ktorý stožiar ide, keďže situáciu poznáte najlepšie.
Oprava výtlkov na tejto komunikácii prebehla v súlade s aktuálnymi možnosťami vozovky.
Zákaz prejazdu mimobratislavských vozidiel na tomto úseku nie je možný ako ani na žiadnom inom úseku.



kancelária starostu
28. október 2016

Daniel

Problem stale pretrvava. Existujuce chodniky su v zalostnom stave. Chodnik Na piesku je potrebny. Kadial maju obyvatelia vodit deti do skol/skolok ? Ist autom a zvascovat zapchy v meste ? Dokedy bude starosta a mestska cast ignorovat tento problem a vyhovarat sa na nevysporiadane pozemky? Zijeme v 21. storoci to je vazne take problematicke mat v tejto dobe chodnik ?
01. november 2016

krtkovia

Dobrý deň, Vážený pán Pekár a p. Žurkinová, prosím Vás urobte si pešiu prechádzku po ulici Na piesku (toto je spisovný názov ulice!)ráno do práce cca 6.-7.00 hod. resp. podvečer cca o 16.-19.00 hodiny a uvidíte ako prežijete prechádzku. Potom pochopíte, že je otázkou času smrteľná dopravná nehoda! Nežiadajte fotodokumentáciu, máte služobné vozidlá a služobné mobily, ktoré majú foťák(!) , tak sa vyberte do reality vo svojej mestskej časti prosím! A zároveň so pozrite v realite na skládku, ktorú ste Vy dovolili vytvoriť priamo v mestskej časti na ulici Na piesku!! Do dnes nebolo NIČ vykonané zo záväzného rozhodnutia o skládke staviteľa New Gardens Nové záhrady III, orná pôda je navozená štrkom, asfaltovou drťou a zavezená stavebným odpadom - výsledok Vašej nekompetentnosti z daní obyvateľov starého Prievozu!! Spýtajte sa p. Kuruca ako sa to má robiť - pozrite sa o 1 km ďalej za hranicu Vašej mestskej časti !!
09. november 2016

Odkaz pre starostu

re: krtkovia
Dobrý deň,
na základe stanoviska MČ Ružinov, že samospráva chodníky vybudovať nemôže, podnet im bol zaslaný s otázkou či by mohli navrhnúť riešenie- odkázať na kompetentný subjekt.

Ohľadom skládky prosím nahláste nový podnet s fotografiou súčasného stavu, aby sa k tomu samospráva vyjadrila.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
05. júl 2017

Igor

Cesta v havarijnom stave

Na kedy je naplánovaná oprava jedných z najvyťaženejších úsekov vnútro-blokových ciest, Mlynské Luhy, Na Piesku a prepojenie na Exnárovu ulicu. Tieto cesty okrem domácich využíva aj tranzitujúca doprava a okrem každoročného provizórneho polepenia dier tu nebola robená zásadnejšia oprava už dlhé roky. Okrem iného, na týchto cestách sa momentálne nachádza niekoľko veľkých výtlkov ktoré ohrozujú plynulosť a bezpečnosť premávky a berúc do úvahy aj fakt že tieto cesty slúžia aj ako cyklocesty ohrozujú aj cyklistov.
Je niečo s čím môžem ako obyvateľ MĆ Ružinov pomôcť aby sa táto situácia v dohľadnej dobe vyriešila?

25. december 2023

Michal Orlicek

Dobry den, tento podnet je uz vyrieseny, vdaka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania