Budatínska - iné miesto pre lunapark?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Matúš 19. mája 2022

Chcem sa opýtať či sa nenájde rozumnejšie miesto pre Lunapark a Cirkus, ktorý býva na označenom pozemku?
Chcem vedieť či je skutočne nutné, aby miestny obyvatelia boli v letných mesiacoch vystavovaný nadmernému hluku a svetelnému smogu od cca 14 do 22 hod.
Zároveň systematicky dochádza k porušovaniu parkovacej politiky keďže návštevníci (aj s exotickými EČV) parkujú na rezidentských miestach. Rezident musí spĺňať podmienky aby mohol parkovať pred domom kde býva to však neplatí pre návštevníka takejto atrakcie.

19. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
24. máj 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, o vyjadrenie požiadame príslušný referát.
Kto? Kancelária zástupcov starostu

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
01. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestskej časti organizátor konanie podujatia len oznamuje, ide o podujatie na súkromnom pozemku. Organizátor si túto povinnosť splnil, oznámil, že prevádzkovanie kolotočov prebehne od 16.05.2022 do 06.06.2022 na Budatínskej ulici. Zároveň dopĺňame informáciu, že vzhľadom na to, že ide o umiestnenie krátkodobého prenosného zariadenia na súkromnom pozemku sa podľa stavebného zákona nevyžaduje stavebné povolenie ani ohlásenie stavebnému úradu.
Väčšina väčších plôch vhodných pre prevádzkovanie kolotočov je v súkromnom či magistrátnom vlastníctve, príkladom sú Panónska-Budatínska (súkromný pozemok) či Námestie hraničiarov (magistrát).
Čo sa týka parkovania, do 18:00 môžu za určitých podmienok parkovať na rezidentských miestach aj návštevníci, pričom po 18:00 to pravidelne od nedele do štvrtka kontrolujeme a nahlasujeme Mestskej polícii.

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania