Zničená zeleň

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Jana 12. januára 2015

ostanú sebeckí a nedisciplinovaní vodiči ktorí bývajú v okolitých domoch nepotrestaní? Obyvatelia by im to nemali tolerovať, veď ničia spoločný priestor a inštitúcie ktoré by mali na to dohliadať by nemali ostať slepé.

12. január 2015

qwerty

su to grobiani.
17. január 2015

Juraj

Možno by ich vycvičilo šidlo do pneu a kľúčikom upraviť lak,potom by fízli možno prišli vyšetrovať ,no že táto arogantná bezohľadná čvarga teraz ničí verejné priestory,to fízlom ani magistrátu aj cez prosby občanov o zjednanie nápravy nevadí.POMÔŽ SI ČLOVEČE !!!
18. január 2015

Debra

Turcan, a nicit niekomu sukromny majetok nie je bezohladne? To je tvoja odpoved na riesenie tohto problemu? Uzasne, tlieskam ti...
18. január 2015

Juraj

Debra,keby som videl,že tento dlhotrvajúci problém niekto efektívne rieši,nikdy by som s takým nápadom neprišiel! No prečítaj si na OPS podnety aj z iných miest,veď to je bezmocnosť čo ľudia píšu či už sa jedná o ničenie zelene alebo parkovanie,a nápravy sa nedovolajú.Uvidíš že príde čas,keď občan zoberie vymoženie dodržiavania zákonov do vlastných rúk,pokiaľ kompetentní nezačnú energicky tieto problémy čo najskôr riešiť(a nie len toto,ale aj okrádanie,zabíjanie doslova kvôli cigaretám atď.).Debra,rád by som videl,keby si stála na balkóne na 7-mom poschodí aj s ďieťaťom v náručí keď Ti horí dom,a hasiči s plošinou sa nemohli dostať k domu,pretože im zavadzajú bezohľadne zaparkované autá.Bol som účastník takejto situácie,naozaj záber na psychiku keď vidíš v očiach strach zo smrti.Ani vtedy by Ti nevadilo že voľaaký gauner bezohľadne zaparkoval ?Som zvedavý na reakcie ostatných diskutujúcich,moźno máš pravdu,buďme k bezohľadným ohľaduplní.Príjemný deň.Juraj.
19. január 2015

Debra

Takze riesenim je podla teba nicenie cudzieho majetku? Myslis si, ze to potom nevyvola dalsiu negativnu reakciu? A potom budeme zit tam, kde si kazdy robi co chce, lebo urcite bude mat na to svoj dovod... Opatovne ti tlieskam
19. január 2015

Juraj

Debra,naozaj sa mi už nechce diskutovať,ale keď tlieskaš,nuž...nikdy som vo svojom príspevku nikoho nenavádzal,len som konštatoval že k tejto situácii môže prísť,prečítaj si komenty aj z iných častí BA aj SR.Riešenie je samozrejme vo vybudovaní PARKOVACÍCH DOMOV či už pod alebo nad zemou!!! Vari nechceš po mne aby som prišiel aj s vypracovaným projektom,a keď by malo byť podľa mňa teraz tak naberiem raz toľko policajtov,vyženiem ich všetkých do terénu,a ver že by si na výplaty zarobili.Vieš vôbec čo sa na cestách deje? Telefóny pri uchu,tachometre sú v autách zbytočné,dopravné značky tiež a Kaliňák príde s návrhom na zníženie pokút(napr.za jazdu bez pásov,detskej sedačky atď.).Parkovacích miest je dosť,akurát je problém : nie sú pred vchodom majiteľa auta a niektoré sú platené.A prejsť 300m k autu je šialenstvo,to by som po nich chcel veľa,však? To je môj názor , spomeň si o 2-3 roky pokiaľ to naozaj nebudú razantne riešiť,a teraz mi môžeš tlieskať.P.S.Ešte som nečítal Tvoj návrh na riešenie,no písať že je nutné vybudovať parkoviská nemusíš,to je môj návrh(a ešte by som žiadal na to peniaze od EÚ,stámilióny sa vyhodili zbytočne napr.na rómsky problém).Too je nápad,tomu by si mohla zatlieskať,a neber to tak vážne,my dvaja to nevyriešime,ale kecať o tom môžeme, ČI ?? Zdravím. Juraj.
03. február 2015

Odpoveď samosprávy

Žiaľ, takýchto prípadov je v Petržalke viacero, aj samosprávu rozčuľujú arogantní a nezodpovední vodiči, ktorí parkujú už takmer všade, nerešpektujú ani zeleň, ani chodcov, ani deti, ani matky s kočíkmi... A to aj v lokalitách, kde by sa dalo zaparkovať aj inak, rešpektujúc predpisy i vzájomný rešpekt, ale je im to ďaleko... Najradšej by všetci parkovali priamo pred vchodmi a nerozmýšľajú nad tým, že zamedzujú prístup napríklad sanitkám či požiarnym autám... Mestská časť Petržalka sa snaží v rámci možností situáciu riešiť - na mnohých miestach sme osadili zábrany, či už na chodníkoch, spevnených plochách či v tráve, ale ani to niektorí nerešpektujú, ničia tieto zábrany a tým spôsobujú ďalšie a ďalšie škody a zvyšujú náklady.
Okrem toho je tu otázka mestskej polície hlavného mesta, ktorá má dohliadať na dodržiavanie niektorých predpisov, s činnosťou ktorej v takom stave a situácii, akej je, nemôžeme byť asi nikto spokojní.
Petržalka sa preto pripravuje na zavedenie novej parkovacej politiky, ktorá – podľa nás – môže byť jediným systémovým krokom, ako zaviesť isté pravidlá a tým poriadok na verejných priestranstvách a ako vrátiť chodníky chodcom a zároveň ako chrániť zeleň. Bude to chcieť veľa trpezlivosti, ale aj pochopenia zo strany vodičov, ale veríme, že ideme správnym smerom.

mestská časť BA-Petržalka
03. február 2015

Juraj Turčan

Na pochopenie a trpezlivosť zo strany vodičov(tak ako odpovedá MČ )je zbytočné čakať a spoliehať,situáciu je treba riešiť razantne a okamžite.Nech sa prejdú k autu aj 100metrov,odučiť ich návyky mať auto pred vchodom.Riešenie:papuče,pokuty,odťahovka,pretože pokiaľ sa zrealizuje NOVÁ PARKOVACIA POLITIKA,KTORÁ SA EŠTE LEN PRIPRAVUJE,tak už bude okolie totálne zdevastované.
13. apríl 2024

Palo Palfy

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Podla travy a dalsich zabran uz tade auta nejazdia. Podnet je trochu zle lokalizovany. ide o zadny vchod Gwerkovej 18. Nazov ulice aj cisla by mohol ist aj do nazvu podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania