Muchovo námestie-MHD-technické problémy

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

V riešení
meno
Peter 21. júna 2022

Dobrý večer,
na mapke je označená konečná zastávka autobusov číslo 95 a N95. Bez ohľadu na počasie, to znamená na ročné obdobie vodiči nechávajú naštartované motory, ktoré okrem rušenia nočného kľudu, znečisťujú vzduch, teda životné prostredie. ZÁKON 8/2009 Z. z., z 3. decembra 2008
o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Čl 1, § 4
Povinnosti vodiča, (2) Vodič nesmie, písmeno "m" znie;
používať hanlivé gestá voči ostatným účastníkom cestnej premávky, vyhadzovať z vozidla predmety a obťažovať ostatných účastníkov cestnej premávky ani iné osoby najmä nadmerným hlukom, prachom, znečisťovaním ovzdušia, rozstrekovaním kaluží, blata alebo zbytočným ponechaním motora stojaceho vozidla v chode. Pri stretnutí s pánom Valom aj pánom Hrčkom, bola táto téma odtlačená. Pomôžte.

21. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. jún 2022

Peter

Dobrý deň. Ďakujem za odpoveď. Denne sa situácia opakuje (aj teraz keď píšem), pokúsim sa byť trpezlivý.
S pozdravom, Peter.
22. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
22. jún 2022

Jano - Star9H6j

DPB/Magi ...linka 95 je idealny kandidat na elektrobus, čo vy nato ? (nevyuzite peniaze za NEZVLADNUTU elektricku bude treba dako pouzit..snad ich nenechate prepadnut ;) )
22. jún 2022

Boris

A potom sa nezabudnite sťažovať, že autobus nie je vykúrený, respektíve vychladený...🤦🏻‍♂️
22. jún 2022

Peter

Boris, súhlasil by som, avšak tie autobusy majú otvorené dvere a tak je jasné, ze klimatizujú nadarmo a to isté sa deje v zimnom období, kúrime na zastávku.
S pozdravom, Peter
22. jún 2022

Peter

Jano - Star9H6j, s elektrickými autobusmi by som súhlasil. Ak by sa jednalo o komplexné riešenie, realizované pomocou eurofonfov, do návrhu by som pridal aj odpočivárne s WC, sprchou a kuchynkou pre vodičov MHD na každej z konečných zastávok. Je smutné sa pozerať na vyčerpaných vodičov, ktorí nemajú kam ísť ani na toaletu.
22. jún 2022

Boris

Ešte jedna drobnosť. Ak ide spoj načas, stojí tam 2 minúty. Naštartovanie, zvýšenie otáčok na doplnenie vzduchu, atď. sú "zdravšie" ako chod motora na voľnobeh? Keby tam stál polhodinu, tak to pochopím. Zároveň si treba naštudovať technické podmienky vozidiel (aj osobných dieslov), ktoré jasne píšu o tom, ako dlho by malo byť vozidlo v kľude pred tým ako dôjde k vypnutiu motora (turbodúchadlá, ventilátory, atď).
22. jún 2022

Boris

K vodičom. Linka vychádza z obratiska Vyšehradská, kam sa x-krát vrátia a majú tam zázemie.
23. jún 2022

Peter

Boris, Ďakujem za vysvetlenie. Nehovorím, že nemáš pravdu, ale ak nám, ako občanom, prekáža hluk a smrad 35 metrov od domu, ako inak tomu zabrániť, ak nie vypnutím motorov? Ano jedno sa ponúka, presunúť konečnú zastávku, ale to nezabráni tomu smradu. Naostatok, večer tu autobusy stoja 10 - 15min. Ak ide o minuty, tak nemám čo napísať. Ide o čakanie na zmenu skoro 4 roky. Bud si sám vodič, alebo píseš o situáciu ktorú nepoznáš osobne, teda bývaš inde, ako v spomínanom objekte. Pri každom príchode autobusu zatvárame okná. To je podľa Teba v poriadku? Ďakujem, Peter
23. jún 2022

Boris

Po dobudovaní trate do JD sa tento problém vyrieši definitívne.
23. jún 2022

Jano - Star9H6j

Nesúhlasím Boris ... nebudú obyvatelia čakať dalších 10-15 rokov kým sa dobuduje trať do JD.

Peter, Vám sa čudujem že to riešite cez OPS a nie oficialnou cestou cez DPB + Reg.urad ver.zdravia. Písomne samozrejme všetko...vtedy máte aspon ako takú šancu, že sa o to niekto bude reálne zaujímať. Natočte si to, a tlačte na DPB...
27. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
27. jún 2022

Peter

Jano - Star9H6j, Ďakujem za nový pohľad. Čo ma na tejto forme podnetov láka, je viera, že aj iní ľudia budú obozretní a nie ľahostajní k tomu, čo sa okolo nich deje, ak na portáli uvidia, že sa veci verejné dejú v ich prospech a nielen v prospech správcov, ktorí na mnohé pripomienky se.. sa pozerajú inam. Avšak, k petíciam som sa ešte neuchýlil, ale aj to je jedna z ciest. Čo sa videa týka, neviem, čo môžem a čo nemôžem natáčať. Snáď, ak nenatočím vodiča, bude to OK.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania