Pri vinohradoch-strom-chýbajúca závlaha

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
🌳 27. júna 2022

Minulý rok boli v obratisku na konečnej autobusov Tbiliská vysadené 4 nové stromy (na fotke tie s bielo natretým kmeňom). Doteraz však nedostali zavlažovacie vaky a jeden z nich na to už možno doplatí. Vaky nemajú ani nové stromy pred Závadskou 7 a pravdepodobne aj inde v Rači. Prečo dochádza k takýmto systémovým chybám? Očakával by som za výsadbou nejaký proces, napr. raz za kvartál skontrolovať podpery, vaky a stav stromu, raz za týždeň počas sucha zalievanie a pod.

Taktiež mám obavy, či sú vaky dostatočné. Minulý rok občas prišlo aj polievacie auto a stromy výdatnejšie zalialo. Neviem, či to stále funguje, no určite by popri pozvoľnom zalievaní cez vaky neuškodilo aj takéto výdatnejšie zaliatie.

28. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Posúvame ho správcovi predmetných stromov, ktorým je Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
28. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
28. jún 2022

🌳

Včera zaujímavý zvrat - vaky boli odstránené aj od tých šťastnejších stromov, ktoré ich doteraz mali (staršia výsadba, no nemyslím, že dosť stará na to, aby ich už nepotrebovala). Som zvedavý na rozuzlenie.
22. júl 2022

🌳

Mám pre magistrát dobrú správu - máte o starosť menej. Ten prvý strom už nemá ani jeden živý list. A ďalšie pomaly chradnú tiež. Ešte chvíľu vyčkať a problém sa vyrieši sám, hoci inak než som veril.

P.S.: Idem si kúpiť doménu www.10000uschnutychstromov.sk
02. august 2022

🌳

Uschli už 3 zo 4 stromov na konečnej autobusov vysadených na jeseň. A keďže vaky boli pred mesiacom odobrané aj od výsadby z konca roka 2020, aj na týchto stromoch rýchlo pribúdajú suché celé konáre. Škoda teda niekoľko tisíc eur a magistrátu to nestálo ani za odpoveď.

Situácia je rovnako smutná aj v areáli základnej školy (druhá fotka), kde takisto zmizli vaky koncom júna a po mesiaci aj všetky zelené listy z troch stromov.
10. august 2022

Lucia

Dobrý deň. Veľmi by ma zaujímalo ako pokračuje riešenie problematiky polievania zasadenych stromov počas tohtoročného sucha. Väčšina stromov z tohto podnetu už vysychá. Boli polievané? Kedy naposledy? Po tak dlhom čase by som ocenila zmysluplnú odpoveď a uzavretie tohto podnetu. Aj keby malo ísť o vyhlásenie. "Je nám ľúto stromy sú suché, už sa o ne nebudeme starať. Nechávame ich tam ako memento nedostatočnej starostlivosti".
Vopred ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.
27. november 2022

Martin Uváček

Ako sú natom stromy teraz?
19. marec 2023

Martin Uváček

Uvidíme o pár týždňov. Pribudli ďalšie nové stromy, červená značka znamená že ich bude oblievať komunálny podnik. Zatiaľ som videl zelene puciky na všetkých.
24. august 2023

🌳

Tento rok (hoci zďaleka nie taký suchý ako minulý) magistrát stromy zalieva, polievacie auto som videl viackrát. Jeden zo stromov (ten v strede) prišel o väčšinu koruny, ale ako tak prežíva. Ostatné sa celkom spamätali.

Veľká škoda prístupu v minulom roku a NULOVEJ komunikácie cez OPS. Ale tento podnet označme ako Vyriešený. Po meste má magistrát ešte veľa nedávno vysadených stromov v horšom stave. Samozrejme, polievanie budú aj tieto stromy ešte rok-dva potrebovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania