Uzbecká-Chýbajúci prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Adrian Gubco 26. januára 2015

Na výjazde Bodrockej do Uzbeckej chýba prechod pre chodcov. Z tohto dôvodu vodiči pri vychádzaní zaberú celú pešiu trasu kvôli lepšiemu rozhľadu (hoci v princípe mu nič nebráni) a chodci sú nútení vyčkávať na vodičov, pričom by to malo byť naopak. Okrem toho sa v ľavej časti obrázku nachádza existujúci prechod pre chodcov cez Uzbeckú ulicu, ale keďže ho využíva mnoho ľudí s horšou možnosťou pohybu (seniori, deti smerujúce do školy a matky s kočíkmi), považujem za vhodné vytvoriť rampy pre bezbariérový prechod.

28. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na realizáciu priechodu pre chodcov je potrebné vypracovať projekt organizácie dopravy, ktorý sa musí následne predložiť na schválenie do operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. Technologicky nie je možné v zimných mesiacoch realizovať vodorovné dopravné značenie, preto sa danej požiadavke budeme zaoberať nástupom jarných mesiacov.
Priechod pre chodcov cez Uzbeckú ulicu, kde navrhujete stavebnú úpravu krajnice, resp. bezbariérový zjazd k priechodu pre chodcov bude vaša požiadavka podstúpená Magistrátu hl. m. SR Bratislavy ako správcovi predmetnej komunikácie.

Ing. Vandriak Eduard
ved. ref. ŽP,OaCH
MiÚ Podunajské Biskupice
15. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania