Slovanské nábrežie-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
jajbolina 22. júla 2022

Máme turistickú sezónu a na promenáde pod hradom Devín víta turistov takmer meter nepokosená burina na svahoch Dunaja (na Slovanskom nábreží). Prosím o urýchlené pokosenie, nemienim sa hanbiť, chodí tu plno codzincov.

22. júl 2022

🌳

Lebo ešte rozpálenejšie kamene určite turisti ocenia. A tých pár kg emisií CO2 na kosenie tiež prospeje veci. Dobrý nápad.
22. júl 2022

jajbolina

Tie kamene spevňujú breh rieky Dunaj. radšej by si ich videl zabetónované? Mimochodom v devíne máme jednu z najlepších klím v Bratislave práve pre vysoký podiel zelene (začiatok Karpát-Devínska Kobyla). Nemýľ si bordel a neúdržbu s bojom o ochranu klímy.
PS: Burina je vysoký alergén.
22. júl 2022

🌳

Kde hovorím o betónovaní? Vyvarujte sa, prosím, argumentačných faulov (false dilemma). Ja hovorím o tom, nechať ako je. Či kvôli tej vegetácii sa tie kamene akože poškodia? Nepochopil som.

Neúdržba v prípade kosenia je práve veľmi dobrý spôsob boja proti odparovaniu vody a aj na šetrenie nákladov. Stačí s otvorenými očami prejsť po BA - obrovské plochy sú kosené úplne zbytočne (pod Prístavným mostom, okolo EUBA, okolo ciest tam kde to nebráni vo výhľade, atď), lebo to niekto zazmluvnil. Alebo v Petržalke práve teraz kosia 6 cm seno na 5 cm.

P.S.: Neviete rozoznať boľševník od bežnej rastliny, preto pochybujem, že viete, ktoré "buriny" z fotky sú alergény.
22. júl 2022

jajbolina

Takže budeme mať na promenáde pod hradom metrovú či 3 metrovú burinu? Boľševník-nie som odborník, to určote ani vy nie. Ešte k tek burine: prečo v iných metrách kosia burinu? A tu ju máme tolerovať? Máte doma bordel? páči sa vám, fičíte na tom? Tak si to nechajte doma, toto je verejný priestor, platím si damne a chcem upravený verejný priestor ako v iných mestách.
PS: Poúčajte seba. Alebo ste doma pod papučou a tu sa realizujete?
24. júl 2022

Martin

V Bratislave sa nikde pri Dunaji na týchto kameňoch nekosí. Ani v najcentrovaťejšom centre. Jediné čo sa raz za čas odstráni, ak by tam začínali rásť kríky, alebo stromy.
24. júl 2022

jajbolina

V tejto MČ podľa vašich odkazov nebývate. Ja v Devíne žijem, chcem aby to bola upravená MČ. Starajte svoju.

Prosím o pokosenie buriny. Ďakujem.
25. júl 2022

Odkaz pre starostu

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali zbytočne urážlivých, vulgárnych a ironických komentárov.

Ďakujeme,

Pavla Rachelová
[email protected]
25. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenský vodohospodársky podnik, OZ Bratislava
25. júl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
31. júl 2022

jajbolina

Martin, nekosí sa na úsekoch, lebo sú vyvýšené (nábrežie Dunaja v centre). Tu však burina "bije do očí". Prosím preposlať SVP na pokosenie. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania