Psy na detskom ihrisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 16. marca 2012

Dobrý deň, chcela by som poukázať na problém vodenia psov na detské ihrisko (park na Ostredkoch v Ružinove). Každý deň som svedkom toho, ako ich tam majiteľky prídu vyslovene vyvenčiť. Psy behajú po ihrisku, po preliezkach na ktoré sa dostanú a robia potrebu priamo do kamienkov v ktorých sa deti hrajú. Hliadky mestskej polície tu sem tam vidím ako riešia problém s bezdomovcami, čo oceňujem. Bolo by ale potrebné, aby sa zamerali aj na voľný pohyb psov po parku a obzvlášť tých na detskom ihrisku!!!

23. marec 2012

Klára

Podľa mňa by pre začiatok úplne stačilo slušne majiteľovi psa povedať, že pes na ihrisko nepatrí, netreba na všetko policajta. Trocha pozitívnej komunikácie medzi ľuďmi by nezaškodilo. Ľudia sa už tuším nevedia medzi sebou ani rozprávať.
29. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Požiadame mestskú políciu, aby zvýšila kontrolu venčenia psov na detských ihriskách.
Pravidelne na detských ihriskách osádzame aj tabuľky „zákaz pohybu psov“.

S pozdravom

Zuzana Maturkaničová

riaditeľka kancelárie starostu
Miestny úrad MČ Bratislava - Ružinov
21. jún 2012

Eva

Ja som tam často a to by som si mohla jazyka zodrať... Riešenie mi podsunul veterinár. Treba na ihrisko nainštalovať veľkú tabuľu, aké parazity domáce zvieratká prenášajú, aké až tragické následky môžu deťom spôsobiť. Taká škrkavka je najľahšie prenosný paraziť a vie sa usídliť v mozgu, zreničke...ani o tom neviete, len máte zdravotné ťažkosti. Napriek tomu, že sú psíkovia odčervovaní, stačí keď niečo zožerú a už to ide. Motivačný farebný plagátik s typmi parazitov a aj postihnutými ľuďmi nájdete aj u veterinára pri Lídli na Ružinovskej. Tak, pekný deň. A nesadajte si do trávy.
01. august 2012

lili

Normálne zmýšľajúci človek nikdy nejde venčiť psa len tak na detské ihrisko, tieto psy sú tam vždy spolu s matkou ktorá tam na ihrisku má dieťa...Pes nikdy nie je zodpovdený sám za seba, ale majiteľ má dávať pozor kam s nim môže a kam už nie. apropo milé mamičky nikdy vám nevadili volne žijúce mačky, ktoré vykonávaju svoju potrebu výlučne do piesku? aj na nich voláte pojicajtov ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania