Námestie SNP-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Vlado Vaco 02. augusta 2022

Môže si akákoľvek firma zabrať verejné parkovacie miesta a vyhradiť si ich pre seba?

Ešte ideálne aj bez označenia danej skutočnosti. Tj, keď človek zastane na platenom mieste kde parkuje a platí pravidelne, dôjde k nemu neznámy pán že ho nechá odtiahnuť. Overoval som si to na mestskej polícii, že áno majú to rezervované.

Tak moja otázka znie, kde si môžem prenajať verejné parkovacie státie iba pre seba a koľko to stojí? Ďakujem za odpoveď. Určite viacerých ľudí poteší keď si budú môcť prenajať verejné miesto iba pre seba ;)

Miesta na fotke v pravo hneď za prechodom.

02. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. august 2022

Jakub

A vy ste kde boli doteraz? V roku 1996 (to je 26 rokov dozadu) zacala prevadzkovat cca 2500 parkovacich miest v starom meste spolocnost BPS park na zaklade zmluvy s Hlavnym mestom resp. Starym mestom. Bolo to milionkrat medializovane vzhladom na nevyhodne podmienky a nezrusitelnost zmluvy do roku 2025. Tak ako na niektorych plochach sa plati parkovne v automatoch niektore miesta prenajimaju dalej formou vyhradeneho miesta. Takze o cenovu ponuku si mozte napisat na www.bps.sk a netreba tam hladat ziadnu senzaciu.
03. august 2022

Vlado Vaco

Ďakujem za vysvetlenie Jakub. Mňa iba zarazilo ako pekne kooperuje mestská polícia so súkromnou spoločnosťou, keď ma chce nechať odtiahnuť aj bez toho aby tam bola akákoľvek značka či už prikazová alebo zákazová.
Ale mám pocit že tu prejde všetko :)
04. august 2022

Jakub

Ano to je pravda ked sa mestska cast tvari ako sa chce tej nevyhodnej zmluvy zbavit mozno by stacilo ak by odmietlo mesto davat pokuty/papuce/odtahy prostrednuctvom mestskej policie, obcania by prestali platit parkovne lebo by vedeli ze im nic nehrozi a cierny peter by zostal v ruke BPS Park vdaka poklesu trzieb. A mesto by mohlo vyjednavat o zmene zmluvy. Ale to je ina tema :)
10. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

áno, vyhradené parkovacie miesta sú pre každého, kto si zaplatí.
Nie, všetky vyhradené parkovacie miesta musia byť označené príslušným dopravným značením.
V prípade, že by tu značka nebola a mestská polícia by Vás odtiahla môžete podať odpor v zákonnej lehote. Váš odpor by bol v takomto prípade úspešný a pokutu ani odťah by ste neplatili. Každý vodič je povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky.
BPS má vlastnú odťahovú službu a aj vlastnú kontrolu.
V prípade, že máte záujem, môžete si parkovacie miesto prenajať. Tlačivo číslo 12- https://esluzby.bratislava.sk/page/cestny-spravny-organ-1
Jediná výnimka sú zóny PAAS, kde už vyhradené parkovacie miesta nepovoľujeme. Samozrejme tlačivo platí len pre komunikácie I. a II. triedy. Komunikácie III. a IV. triedy sú v správe mestských častí.
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy a spoločnosť BPS sa momentálne súdia. Zmluvu z minulosti považujeme za neplatnú. BPS to vidí inak. Zmluva medzi MČ a BPS je iný prípad.
Podnet považujeme za zodpovedaný a navrhujeme jeho uzavretie.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania