Bebravská-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve


V riešení

Pekný deň, pýtam sa do kedy chcete tolerovať ten bordel, ktorý tu vďaka kempu bezdomovcov vzniká na travnatej ploche za poštou Ciernovodska ? Nerieši sa táto situácia od jari a očakávam, že zachvilku si tam donesú ešte stany a bude z toho mini pentagon. Poprosim o rychle zjednanie napravy. Navyse pravidelne je tam len krik počuť a o tom ako to ,,skrášluje" prostredie ani nevravím.
Jedná sa o trávnatý priestor pod stromami medzi zastávkou Dudvážska a pošta Ciernovodska.
Dakujem

08. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

verejný priestor medzi ulicami Kazanská, Bebravská a Čiernovodská v blízkosti zdravotného strediska a zastávky MHD bude revitalizovaný a získa podobu nového mestského parku. S prácami by sa malo začať v druhej polovici tohto roka. V rámci obnovy bude opravené a doplnené verejné osvetlenie, pribudnú lavičky, odpadkové koše či stojany na bicykle. V priestore sú navrhnuté tri kiosky, ktoré prinesú do lokality nové služby, nakoľko súčasťou návrhu je aj možnosť využitia priestoru pre účely konania trhov. Lokálne trhy sa konajú aj v súčasnosti, do budúcna by však mali byť vytvorené lepšie podmienky. Revitalizácia je súčasťou iniciatívy Živé miesta, ktorej cieľom je modernizácia a skvalitňovanie dlhodobo zanedbaných verejných priestorov v Bratislave. Predmetná revitalizácia pomôže k vytvoreniu lepšieho sociálneho priestranstva. Riešenie porušovania platných zákonov je plne v kompetencii Mestskej polície. Pri podozrení z porušovania je potrebné volať priamo Mestskú políciu na skrátenom čísle 159, v takomto prípade polícia môže konať priamo na mieste. Admina poprosíme o zlúčenie podnetu s podnetom ID 55544. Opakovane sme telefonicky a písomne požiadali mestskú a štátnu políciu o pravidelné kontroly, v priebehu minulého týždňa okolie vyčistili pracovníci VPS.

S prianím pekného dňa
Kto? Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
08. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
11. august 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158. Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
29. august 2022

Vladimír

Na tento problém som už upozorňoval viac ráz, ale stále sa s tým nič nerobí, je tam smrad, neporiadok, potrebu robia v okolitých kríkoch, znečisťujú aj priľahlé parkovisko a všetci sa tvária, že sa nič nedeje. Naposledy mi bolo z MsÚ oznámené, že to nie sú bezdomovci, ale neprispôsobiví občania. MsP nemá vraj právomoci.To, že tam platí VZN o zákaze požívania alkoholu je všetkým jedno. Ochvilu začne školský rok a z blízkej zastávky pôjdu okolo nich do školy deti, tak budú mať skvelý príklad. Tento problém je neriešený roky a nemyslím, že sa vyrieši nejakou revitalizáciou parku. Mimochodom ten pozemok, kde sú momentálne patrí magistrátu a tiež ten pod oknami zdravotného strediska, kde si spravili WC a opäť tam nanosili bordel.
29. august 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. október 2022

Vladimír

Dobrý deň, písali ste vyššie, že v druhej polovici roka (asi tohto) má dôjsť k revitalizácii toho miesta. Chcete mi tvrdiť, že sa tieto práce začnú robiť v zime?
24. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o vyjadrenie.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania