Bazová-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hamuliakovo

Uzavretý

Prečo obec nerieši porušovanie nočného kľudu na obecnom pozemku? Na futbalovom ihrisku. Diskotéka v nedeľu 7 augusta o 1:00 ráno snáď nie už je v poriadku. Deti sa budia, spat sa nedá.
Pani starostke nezáleží na slušných občanoch. Budeme snáď podporovať opilcov ktorí vykrikujú po uliciach v Hamuliakove o 2:00 ráno.?
To už nie je zábava, ale terorizmus!!!
Kto udelil výnimku z porušovania nočného kľudu ???

07. august 2022

Ivan

Bazová-vandalizmus-rušenie nočného pokoja

Pani starostka, prečo ste povolili rušenie nočného kľudu na fut. ihrisku.
V nedeľu 7 augusta ešte o 2hod ráno hlučná diskotéka. Ak obec povolí takúto akciu na obecnom pozemku, prečo následne nerieši aj dodržiavanie nočného kľudu?
Ďakujem za zabezpečenie nočného kľudu pri budúcich akciách.
08. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň jsjdjdj ndjdbdjd,

podujatie organizoval miestny športový klub ako tradičné podujatie v rámci obecných hodov, ktoré sú raz ročne vo vopred známom termíne.
Podujatie bolo riadne povolené na základe žiadosti organizátora a následne nahlásené na políciu.
Verejnosť bola o konaní podujatia vopred informovaná prostredníctvom obecnej webovej stránky, mobilnej aplikácie a FB.
Je nám skutočne ľúto, že opilci vykrikovali na Vašej ulici. Pri takomto rušení nočného kľudu je však potrebné kontaktovať priamo políciu, ktorý má zákonnú právomoc výtržníkov legitimovať a ďalej riešiť. Z tohto dôvodu považujem podnet za uzavretý.

Ludmila Goldbergerová, starostka
10. august 2022

Ivan

Drahá pani starostka, Spoločnosť bola síce informovaná ohladne začiatku podujatia, ale nebola informovaná kedy bude podujatie ukončené (v rámci nočného kľudu). Ste si vedomá že hlučnú hudbu z fut. ihriska bolo počuť ešte o 2:30 ráno? Príde Vám to normálne? Takze obec dala tomuto podujatiu zelenú. Ale definovala obec aj kedy najneskôr musí byt podujatie ukončené aby bol rešpektovaný nočný kľud? Ďakujem za adekvátnu odpoved ešte pred tým ako napíšete že z Vašej strany je podnet uzavretý. Pri budúcich podujatiach, ak nahodou budete opätovne zastávať v ďalšom období post starostky, prosim myslite nie len na ľudí na “diskotékach” ale aj na ostatných.
10. august 2022

Ivan

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený nakoľko obec nedefinovala do ktorej hodiny bolo podujatie povodne povolené. Hlučnú hudbu bolo počuť ešte o 2:30 ráno.
10. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve so žiadosťou o reakciu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedenie doby ukončenia nebolo v pôvodnom podnete požadované.
Na plagátoch bolo uvedené "do rána".
Podujatie bolo povolené do 3:00 a tak bolo aj ukončené.
Pri povoľovaní akcie bolo zohľadnené, že ide o podujatie hodov (teda nie bežnú resp. častú a pravidelnú diskotéku), teda o podujatie s osobitným významom na zachovanie tradícií občanov obce a hodina ukončenia bola určená tak, ako je pre tradičné a významné podujatia organizované na ihrisku bežné už rad rokov.
Súčasne bolo zohľadnené, že frekvencia takýchto podujatí je max. 1-2x ročne (t.j. júnový memoriál a hody v auguste-tieto na tomto mieste však bývajú nepravidelne v závislosti od organizátora) a to výlučne pred nepracovným dňom.

Ludmila Goldbergerová, starostka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.