Kadnárova-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Budovanie skladky stavebneho odpadu

06. september 2022

Martin

Nie sú to náhodou tvárnice z pred kostola?
06. september 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Jedná sa o zbúranisko bývalého Tramínu, ktoré momentálne využíva náš dodávateľ ako medzisklad stavebného materiálu a stavebného odpadu z prác súvisiacich s celoplošnými rekonštrukciami chodníkov a ciest v správe MČ Bratislava-Rača.

Odpad bude preto po ukončení prác odstránený.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
06. september 2022

Andrej Barina

Zákon č. 79/2015 Z. z. § 13
Zakazuje sa uložiť alebo ponechať odpad na inom mieste ako na mieste na to určenom v súlade s týmto zákonom.

Mozete citovat zakon ktory dovoluje vytvaranie medziskladu na stavebny odpad?
07. september 2022

Odpoveď samosprávy

Zákon č. 79/2015 Z. z. Zákon o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov
§5 odsek 5:
"Za skládku odpadov sa nepovažuje zariadenie alebo miesto so zariadením, kde sa ukladajú odpady na účel ich prípravy pred ich ďalšou prepravou na miesto, kde sa budú upravovať, zhodnocovať alebo zneškodňovať, ak čas ich uloženia pred ich zhodnotením alebo upravením nepresahuje spravidla tri roky, alebo čas ich uloženia pred ich zneškodnením nepresahuje jeden rok."

Jedná sa o pozemok v správe MČ Bratislava-Rača, stavebný odpad pochádza z rekonštrukcii komunikácii v správe MČ Bratislava-Rača, ktorý zhromaždil dodávateľ MČ Bratislava-Rača a tento dodávateľ odstráni všetok stavebný odpad po uplynutí zmluvného vzťahu s MČ Bratislava-Rača, ktorý bude trvať nie viac ako 6 mesiacov. Zároveň je priestor oplotený zo strany nášho dodávateľa.

Ospravedlňujeme sa za dočasné zhoršenie estetického vzhľadu búraniska po stavbe Tramín.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
13. september 2022

Andrej Barina

ked uz budujete stavebniny a smetisko medzi bytovkami, poucte svojich dodavatelov aby neblokovali a neposkodzovali chodnik kamionmi.
14. december 2022

Gabriel

Kadnárova-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Po zbúraní bývalej reštaurácie Tramín pred už skoro rokom na jej mieste mala byť postavená škôlka. Namiesto škôlky však vzniklo stredisko na logistiku a spracovanie stavebného materiálu. Neustále sem vozia a odvážajú štrk, kamene a iný stavebný materiál a teraz tu vznikla aj drvička betónu. Táto činnosť neúmerne zvyšuje hluk a prašnosť prostredia a myslím si, že takáto stavba/činnosť ani nebude v súlade s územným plánom. To radšej mal ostať ten Tramín.
14. december 2022

Gabriel

Dokedy má dodávateľ uzatvorený zmluvný vzťah? Tramín bol zbúraný ešte v marci. Od vtedy je tam sklad a stredisko na spracovanie stavebného odpadu dovážaného aj z iných lokalít, čo podľa môjho názoru nie je v súlade s územným plánom.
18. máj 2023

Peter

Kadnárova-parkovanie-chýbajúce miesta

Na stavbe byvala vinaren Tramin chyba tabula s oznacenim, kedy bude stavba ukoncena. Bola tam taka tabula, ale ked uz bola rok po prekroceni limitu, tak zmizla a nova sa neobjavila. Tato stavba sa neustale roztahuje a zabera viac a viac parkovacich miest. Ziadame mesto o vytvorenie docasnych nahradnych parkovacich miest v takom pocte o ake nas stavba obera.
10. júl 2023

Martin Uváček

Posledný komentár nesúvisí s predmetom podnetu, aktuálne sa tam už druhý mesiac stavia školka a stavebný materiál je tam len na túto stavbu. Podnet už nie je aktuálny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania