Vietnamská-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

niekto svojvoľne osadil spomaľovače bez vertikálneho dop. značenia

13. september 2022

Boris

Je tam maximálna rýchlosť 30 km/h. Osadenie zvislého dopravného značenia nie je povinné.
13. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
14. september 2022

NaTrnavke

Boris, snazil som sa najst vami menovanu vynimku vo vyhlaske rovnako tak v inych relevantnych zdrojoch. Zial, bez uspechu. Mohli by ste teda upresnit, odkial cerpate informaciu, ze pre "ostatné zariadenia" kam patri aj spomalovaci prah, nie je povinne osadzat zvisle dopravne znacenie, ktore by na tuto prekazku na ceste upozornilo? A propos, na tejto ceste su dalsie dva spomalovace, kazdy z nich ma riadne osadenu zvislu znacku z oboch smerov.
14. september 2022

Boris

Vyhláška 30/2020 už takú dopravnú značku nepozná. Spomaľovače sú konštruované, tak ale pri dodržaní maximálnej rýchlosti nedošlo k poškodeniu vozidla. Ostatné spomaľovače boli označené podľa starej vyhlášky. Takže požadovať od samosprávy osadenie značky, ktorá neexistuje je prejavom neznalosti legislatívy.
15. september 2022

NaTrnavke

Boris dakujem za upozornenie, nenapadlo by mi, ze prave tuto značku vyradia z výstražných značiek, ale vy sa tým asi živíte, ked poznate vsetky detaily z novej vyhlášky. Každopádne sa vráťme k vášmu komentáru o 30ke. Ano, na križovatke s Vrutockou je osadena 30ka, Predstavme si vsak situáciu, ak by bola na ulici standardna 50ka, akym sposobom sa označí takáto umela nerovnost? to tam budu dávať extra znacky zaciatok 30 a koniec 30?
15. september 2022

Boris

Ak tam bude rýchlosť 50 km/h, tak sa osadí primeraný typ spomaľovacieho prahu. Cieľom je upokojovať lokality, naríklad bude zónová rýchlosť 30 km/h a tam bude kdekoľvek spomaľovací prach bez potreby exaktne opakovať najvyššiu dovolenú rýchlosť. Rovnako to platí školskej zóne, obytnej zóne,...
21. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podľa vyhlášky 30/2020 sa spomaľovacie prahy môžu osádzať len do ukľudnených zón s maximálnou povolenou rýchlosťou 30km/h a menej, tým pádom nie je potrebné ich označovať zvislou značkou. Táto značka podľa novej vyhlášky už neexistuje a preto bola pri osádzaní spomaľovacieho prahu existujúca značka odstránená.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania