Púchovská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Napriek vyhlasovanie magistrátu pri otváraní záchytného parkoviska dodnes neboli upravené semafori.Umiestnená značka je v rozpore s cestným zákonom.Na svetelnej križovatke je zakázané otáčanie do protismeru.Žiadam okamžite odstrániť značku a riešiť úpravu svetelnej križovatky

13. september 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
13. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. september 2022

Valentín

Dobrý deň,
Je to už týždeň od nahlásenia podnetu a viac ako 3 mesiace od oficiálneho otvorenia parkoviska https://bratislava.sk/blog/bratislava-rozsiruje-siet-zachytnych-parkovisk.
Už 14.júla na nezrovnalosti ohľadom riešenia a dopravnej obsluhy upozornil dennikn v článku https://dennikn.sk/2934032/budete-platit-parkovanie-v-centre-alebo-pojdete-na-elektricku-cez-trciace-roxorove-tyce-a-rozbity-chodnik/?ref=mwat
Ako je uvedené v texte pre parkovisko malo byť upravené a určené trvalé dopravné značenie (TDZ) tak aby bolo možné realizovať otáčanie sa v riadenej križovatke.
Ako píše nahlasovateľ podnetu v križovatke ktorá je riadená svetelnými signálmi nie je povolené otáčanie zákon 8/2009, §22 časť 4, písmeno c) .
Podľa reality ktorú ste tam nastolili (značka s logom PAAS s otáčaním nie je určenou značkou v zmysle platnej právnej úpravy) ste uviedli viacerých vodičov do omylu a dočasná značka ktorá je k dispozícii iba rozširuje (?) upozorňuje na aj tak zakázané otáčanie v riadenej križovatke aj pre vozidlá nad 3,5 t.
Zároveň je potrebné overiť či je vôbec možné vzhľadom na geometriu križovatky a logiku riadenia povoliť otáčanie v križovatke a v neposlednom radu upraviť TDZ (VDZ v priestore radiaceho priestoru križovatky, zmena tzv. radičky 45x, doplnenie značky pre povolenie otáčania, spolu s doplnením tabuľky pre otáčanie vedľa červené svetla, resp. aj so zmenou symbolu na "semafóre"), ktoré musí byť určené.
Ďakujeme za urgentné riešenie tejto situácie.
24. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná kombinácia dopravných značiek zakazuje vozidlám nad 3,5 tony sa otočiť v križovatke. Osobné vozidlá smerujúce k záchytnému parkovisku túto možnosť samozrejme majú.
Dôvod upraviť cestnú svetelnú signalizáciu nepovažujeme za opodstatnené.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. október 2022

Jardo Mladší

Takže magistrát považuje nezákonný stav za normálny?To bude zaujímavé na súde pri prvej nehode kto ponesie zodpovednosť a následky.
02. november 2022

Jardo Mladší

Prečo je podnet uzavretý?Krizovatka je doteraz zle označená,porušuje sa cestný zákon.
04. november 2022

Robo

Hodili to na vodičov...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania