Roľnícka-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov


Uzavretý
meno
Barbora 19. septembra 2022

Chcela by som dať do povedomia nebezpečné miesto pre peších a cyklistov. Jedná sa o dobre označený priechod pre chodcov pri budove bývalého šenku (teraz sídlo VI Group), cez ktorý prechádza pravidelne veľa ľudí a najmä detí. Osobne cez toto miesto idem denne min. 6x a v polovici prípadov sa stáva, že vodiči prechádzajú na červenú. Veľa z nich sa ani nepozrie na semafor a nepríčetne ide ďalej. A to aj v prípade, že chodec/cyklista je už na priechode. Osobne viem, že aj keď mi svieti zelená, nemám stúpiť na cestu, pokiaľ sa naozaj nepresvedčím, že auta brzdia. Preto by som chcela požiadať o nejaké policajné kontroly alebo mestskú hliadku, ktorá by občas dozrela na toto miesto a aby vodičov naučili, že tam je priechod so svetelnou signalizáciou.
Ďakujem.

21. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.

Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
26. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme so žiadosťou o zabezpečenie častejších kontrol bezpečnosti a dodržiavania pravidiel cestnej premávky odstúpili mestskej polícii.

S pozdravom,

Ing. Jana Julény Tomanová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava

+421-2-2129 5226
[email protected]
www.vajnory.sk
26. september 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
29. september 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP majú oprávnenie riešiť úlohy taxatívne vymedzené v zákone č. 564/1991 Zb, o obecnej polícii. S poukazom na túto skutočnosť Vám dávam na vedomie, že dynamickú dopravnú situáciu, ako jazda na červený svetelný signál na svetelnom zariadení ( semafore) je v kompetencii PZ, nakoľko MsP nedisponuje ani technickými prostriedkami na zaznamenanie takejto činnosť. MsP objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho z dopravnej značky zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, zákaz odbočovania , zákaz otáčania, nízkoemisná zóna, prikázaný smer jazdy, prikázaný smer obchádzania, vyhradené parkovisko, obytná zóna, pešia zóna, školská zóna, zóna s dopravným obmedzením parkovisko a zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, ktorou sa zakazuje zastavenie. státie a vjazd vozidiel. Ide o priestupky tzv. statickej dopravy. V prípade, že ide o porušenie zákona v oblasti tzv. dynamickej dopravy, za ktoré sa považuje prejazd vozidiel na červený svetelný signál, toto je v kompetencii riešenia PZ. MsP môže na miesto vyslať svoju hliadku, ktorá môže mať max. preventívny charakter avšak v prípade porušenia zákona zo strany vodičov, táto hliadka nemôže priestupok sankcionovať.

Ing. Marta Urbanová
29. september 2022

Barbora

Ďakujem, za odpovede. Možno pomôže aj len keď tam bude občas stáť príslušník akejkoľvek polície, len aby vodiči zbystrili pozornosť. Väčšina prípadov sa deje poobede a večer, kedy sú už asi ľudia unavení z celého dňa a klesá im sústredenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania