Tomášikova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Nezrozumiteľná dopravná situácia - novovzniknutý ostrovček zabraňuje odbočeniu vľavo z Haburskej, čo spôsobuje, že všetky autá sa snažia otočiť hneď za ostrovčekom. Tým pádom ohrozujú chodcov, ktorí stoja na opačnej strane Tomášikovej. Autá idúce z obidvoch strán tam akurát len trúbia po sebe. Ak sa zakáže otáčanie vozidiel, autá nemajú nijakú možnosť sa dostať do smeru na Trnavskú. Zároveň na tomto mieste chýba prechod pre chodocov.

29. september 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
29. september 2022

Pavol

Zase nezmyselné riešenie, hlavne že sa vybudoval zelený stredový pás. Nemohlo sa ponechať aspoň odbočenie z Tomášikovej ul.? Jednalo sa o nehodovú lokalitu alebo čo bolo dôvodom zmeny dopravného riešenia?
03. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predĺženie existujúceho deliaceho stredového ostrovčeka na Tomášikovej ulici oproti výjazdu z Haburskej ulice. Ostrovček sa realizoval z nutnosti vytvorenia jednosmerného odbočenia z Tomášikovej na Haburskú ulicu z dôvodu zvýšenia bezpečnosti premávky na predmetnej ulici kvôli výstavbe ,,Polyfunkčný súbor Tomášikova ul. 2 – etapa“, - SO 11 Stavebné úpravy na križovatke Tomášikova. Ostrovček slúži, ako bariéra pre odbočovanie motorových vozidiel z Tomášikovej na Haburskú práve pre spomínanú bezpečnosť a ochranu zvýšeného výskytu vozidiel a obyvateľov.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. november 2022

Viktória

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Bolo by možné aspoň povoliť otáčanie do protismeru na svetelnej križovatke Trnavská-Tomášiková? Tým, že sa nedá odbočiť do ľava z Tomášikovej na Haburskú, autá sa musia ísť otáčať až ku Kuchajde. Cez sídlisko sa nemajú tiež ako dostať k domu. Alebo zvážiť odstránenie stĺpikov pri Haburskej 25. Ďakujem pekne.
15. november 2022

Pavol

Pridávam sa k názoru vyššie. Akú alternatívu má mesto aspoň pre ľudí odbočujúcich doľava z Tomášikovej?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania