Neporiadok pod nájazdom na terasu Znievska 11

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Peter 07. októbra 2022

NEPORIADOK POD NADJAZOVOU PLOCHOU NA TERASU ZNIEVSKA11.

07. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Podnet evidujeme už aj od iných obyvateľov MČ, je staršieho dátumu.

Hneď po jeho obdržaní reagoval referát čistoty a poriadku, vykonala sa kontrolná obhliadka, a tiež podrobná fotodokumentácia ešte dňa 24.5.2022. Následne boli vyzvaní listom všetci dotknutí správcovia bytových domov na Znievskej ulici 1-19. Na výzvu reagovalo iba Bytové družstvo Petržalka – Znievska 1-11. Správca, s.r.o., Wolkrova 13, Bratislava spravuje bytový dom na Znievskej 13-15, VSD, s.r.o., Trebišovská 3, Bratislava zase bytový dom Znievska 17-19. Zo strany dvoch správcov nenastala náprava ani nereagovali na výzvu.

Vlastníci sa aktuálne bránia vynaloženia finančných prostriedkov na vyčistenie a odvoz odpadu. Tvrdia, že tunel znečisťujú ľudia bez domova, čo nie je úplnou pravdou. Tunel je znečistený rôznym odpadom z prerábania a rekonštrukcií bytov, ako sú napr. okná, interiérové dvere, preglejky, betónové priečky, pračky, detské kočíky, epedá, postele, polystyrén, kartónový papier, textil, zaváraniny, nábytok, bicykle, roxory a pod. Opakovaná kontrola bola vykonaná dňa 28.7.2022, kedy pracovníčka referátu čistoty a poriadku vykonala ďalšiu fotodokumentáciu, záznam z kontrolnej obhliadky zásobovacieho tunela Znievska 1-19.

Dňa 6.10.2022 bola vykonaná obhliadka tunela, kde konštatujeme, že odpad sa tu nachádza naďalej. Zo strany Znievskej 1 (Billa) je tunel uzamknutý, ale na opačnej strane - Znievska 19 je verejne prístupný.

Kontrolu v lokalite vykoná v danej záležitosti aj naše oddelenie sociálnych vecí.
Vo forme fotografie prikladáme znenie listu, ktorým reagoval jediný zo správcov. Máme za to, že vlastníci sú zodpovední za stav v tuneli a tak vyčistenie musí byť vykonané na ich vlastné náklady, či už prostredníctvom firmy alebo správcovi uložia povinnosť sanácie tunela.
Kto? Bytové družstvo Petržalka
Kedy? október 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
23. október 2022

Peter

NEPORIADOK POD NADJAZOVOU na Znievskej presná poloha je označovaná na mape.
03. november 2022

Peter

Podnet bol vyriešiťeny Ďakujem.
13. apríl 2023

Viera

Neporiadok pod nadjazdom na terasu bol odstránený, tak ako je uvedené vyššie, ešte koncom minulého roka. Tento podnet je vyriešený a treba ho aj tak označiť.

Stanovisko MÚ Petržalka z októbra 2022 sa týka zásobovacieho tunela pod terasou Znievska 1 až 19, ktorý je riešený v inom podnete, viď https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/138024/cierna-skladka-pod-terasou-znievska
13. apríl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme vám za aktualizáciu podnetu a spoluprácu pri jeho riešení.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania