MHD-Zastávka Dolné Krčace na znamenie

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

V riešení

Dobrý deň, rád by som sa spýtal, či DPB niekedy uvažoval nad zmenou zastávky električiek Dolné Krčace na zastávku typu "Na znamenie" Na tejto zastávke takmer pravidelne nikto nenastupuje ani nevystupuje, električka zbytočne zastavuje. V danej lokalite sa toho priveľa nenachádza, jedine asi Iuventa a ľudia tam majú záhradky a chatky. Minimálny počet cestujúcich. Ak by sa táto zastávka zmenila na zastávku na znamenie, električka by zbytočne nezastavovala a ušetrilo by sa aspoň pár sekúnd. Predom ďakujem za odpoveď

13. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
15. október 2022

jajbolina

Podľa mňa by všetky zástavky mali byť na znamenie, zrýchlila by sa tak doprava MHD. Niektoré mestá na Západe to majú.
21. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
25. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
otázka zriaďovania zastávok na znamenie v prípade električkovej dopravy je komplexnejšia, a to z toho dôvodu, že električky majú výrazne dlhšiu zábrzdnú vzdialenosť ako autobusy a trolejbusy. Je preto potrebné posúdiť bezpečnosť na priechodoch cez električkovú trať v prípade zriadenia zastávok na znamenie, aby nedošlo k nebezpečným situáciám, keď sa chodci prechádzajúci cez trať pri zastávke na znamenie domnievajú, že električka v zastávke zastaví, avšak električka zastaviť nemusí. V neposlednom rade je potrebné zvážiť aj tú skutočnosť, že v okolí zastávok na Krčacoch sa pripravuje rozsiahla výstavba, takže je dnes už zrejmé, že frekvencia cestujúcich v tejto lokalite významne stúpne. DPB sa bude touto požiadavkou zaoberať, pričom zohľadní aj záležitosti uvedené v predchádzajúcom texte.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.