Stromová-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal 14. októbra 2022

Dobrý deň, som vlastníkom bytu na adrese Stromová 13 - ktorého väčšia časť je situovaná do dvora, kde ma zároveň podnik Kramárska Tankovňa svoje ventilačné zvody z kuchyne.
Problémom je, že cely dvor zapácha od oleja a smažených jedál. Je to naozaj ťažký a odpudivý smrad, ktorý je husto koncentrovaný vo vzduchu. Je tu prakticky nemožné vyvetrať byt. Problém je denne do 23:00! Cez víkendy aj dlhšie. Nakontaktoval som zodpovednú osobu - údajne sa problém rieši každo-týždennou výmenou filtrov v odvetrávacich systémoch.
Najskôr to tak vyzeralo ale asi iba dočasne. Problém to však dlhodobo nerieši, keďže personál si permanentne vetra cez okna a dvere vo dvore. Vnímam to ako narušovanie mojich práv a preto by som bol rad keby sa tento problém ktorý ma dlhodobo obmedzuje vyriešil. Ďakujem

15. október 2022

Peter Czirak

Toto nebude lahke rozlusknut, pretoze stravovacia prevadzka je tam zrejme dlhsie ako Vas byt a v ramci povolenia prevadzky byty nemali ako brat do uvahy, kedze vtedy pravdepodobne neexistovali.
17. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Na základe konzultácie s oddelením životného prostredia by som Vás chcela informovať, že sa jedná o malý zdroj znečistenia ovzdušia, pričom súhlas pre malé zdroje aj kontrolu dodržiavania povinností vydáva hl. mesto. Postupujem zodpovednosť za riešenie podnetu na magistrát hl. mesta SR BA v súlade s § 27 zákona č. 137/2010 Z.z. o ovzduší.
Zároveň je možné obrátiť sa na RÚVZ, či vydali rozhodnutie pre uvedenie priestorov do prevádzky a na stavebný úrad, či je stavebné povolenie v súlade s užívaním stavby.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
17. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
19. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Sekcia životného prostredia

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania