Znievska - nefunkčné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Viera 16. októbra 2022

Nahlásené 26.9.2022 cez formulár http://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp - nefunkčné lampy P130/129, P130/127, zatiaľ bez riešenia. Obe lampy sú nedaleko schodov pri ceste smerom k autobusovej zastávke a tým, že teraz je ráno dlhšie tma a podvečer sa tiež skôr stmieva, nie je to bezpečné.

16. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. november 2022

Viera

Ani po viac ako mesiaci žiadna zmena, lampy sú nefunkčné....... Prosím preposlať na magistrát, ktorý by mal vykonávať kontrolu svojho dodávateľa služieb.
05. november 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
27. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Dôvody neodstránenia poruchy preveríme a budeme u dodávateľa požadovať bezodkladné riešenie situácie.
V novembri 2021 schválilo mestské zastupiteľstvo náš návrh na založenie vlastného podniku, ktorý začne pre mesto zabezpečovať správu a predovšetkým rozvoj verejného osvetlenia. Bratislava tak nastúpila na rovnakú cestu ako napr. Praha a prinesie Bratislavčankám a Bratislavčanom výrazný posun vpred v kvalite verejného osvetlenia. Výmena súčasných lámp za LED, automatické získavanie informácii o poruchách, 40-60% zníženie spotreby elektriny... Viac nájdete tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste
Ale aj v súčasnosti už pracujeme na niektorých zlepšeniach. Nahrádzame najhorší a najkazivejší typ lámp, podobný týmto na fotkách, za novšie a úspornejšie. V roku 2021 sme takto priniesli zlepšenie až na 3000 svietidlách a v roku 2022 sme zlepšili až 5000 svietidiel. Nakoľko majú tieto svietidlá nižšiu poruchovosť, už teraz sa nám tak podarilo znížiť poruchovosť verejného osvetlenia.
Skutočne skokové zlepšenie riešenia podnetov a samotnej údržby verejného osvetlenia v porovnaní so súčasnosťou, bude vidieť počas tohto roka, kedy dôjde k prevzatiu väčšiny osvetlenia.

S pozdravom,
Kto? Siemens
Kedy? 2 mesiace

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. marec 2023

Viera

Lampy sú opravené, prosím označiť podnet ako vyriešený.
11. marec 2023

Viera

Lampy svietia, prosím označiť podnet ako vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania