Svornosti-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Andrej 02. novembra 2022

Nepriateľsky voči chodcom nastavený semafor. Navrhujem odstrániť tlačidlo pre chodcov, pretože aj tak nemá žiadny vplyv na dĺžku červenej pre autá. Stál som tam asi 20 minút a skúšal/sledoval rôzne kombinácie (autá z bočnej ulice Závodná, stlačené/nestlačené tlačidlo pre chodcov) a vo všetkých prípadoch svietila zelená pre autá prechádzajúce cez ulicu Svornosti 2:20 min. - 2:40 min. To je čas, ktorý rozhoduje o (ne)stihnutí spoja do mesta a nemotivuje obyvateľov Špaldovej a priľahlých ulíc, aby použili MHD. A to sa tu budú stavať ďalšie bytovky.
Podobný podnet je tu neriešený vyše dvoch rokov a nechápem prečo.

02. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. november 2022

Lukas Dilik

chodcovske tlacidlo by malo fungovat. ale urcite by to mali nastavit ze chodec dostane hned zelenu. taketo dlhe intervaly boli uz len pozostatok cias obrovskych zapch. predpoklada ze to zabudli prenastavit :-D
03. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. november 2022

Andrej

navrh odstrániť tlačidlo pre chodcov bol sarkazmus. Prosim o opravu nastavenia tlacidla, aby jeho stlacenie vyvolalo (v ramci standardnov plynulosti cestnej premavky) zastavenie cestnej premavky a zelenu pre chodcov.
16. november 2022

Michal

Chodecké tlačidlo bolo preverené a funguje.
Signalizácia pozostáva z dvoch vzájomne koordinovaných častí - ypsilonka a priesečná križovatka. Ich vzájomná koordinácia je dosť obmedzujúca podmienka.
Nastavenie riadenia je ešte z čias, kedy nebola hotová D4R7 a komunikácia bola extrémne vyťažená. K tomu je v križovatke inštalovaná preferencia trolejbusov a autobusov. Je pravdou, že po stlačení tlačidla môže chodec čakať extrémne dlho, najmä ak si v ypsilonke svoj smer potiahne trolejbus. Bolo by vhodné, pouvažovať nad úpravou v súvislosti so zmenou širších dopravných vzťahov.
16. november 2022

Andrej

Michal, ak na to mas dosah, tak do toho.
Inac, nie som expert, ale aky je dovod na synchronizaciu s “ypsilonkou”? Z mojho pohladu moze dany semafor fungovat v autonomnom rezime -> ked sa po stlaceni tlacidla zastavi premavka po ul. Svornosti, nema to vplyv na plynulost premavky smerom z/do Dolnych Honov a MHD.
16. november 2022

Michal

Koordinácia je v smere do mesta po I/63, pretože v tomto smere potrebujete dostať za sebou obe zelené. Pokiaľ by križovatky bežali oddelene a v prvom kroku sa udelí voľno chodcovi, mohlo by sa veľmi ľahko stať, že bude svietiť na ypsilonke zelená pre nikoho a naopak, keď bude zelená pri Závodnej v smere do mesta, tak dostane smer do mesta po I/63 červenú a nakopia sa tam autá. No a pri OMV potom budete stáť, hoci máte zelenú, ale vidíte o 100m pred sebou kolónu, ktorá stojí na červenej na ypsilonke...
Samozrejme, že by sa veci dali vyriešiť aj "inteligentnejšie" a efektnejšie, ale vyžadovali by si už nejakú tú investíciu v podobe viac detekčných prvkov.
14. jún 2023

Anonymný užívateľ

Akože tých 5 sekund, čo tam je zelená, uplne zruší všetky tie super výpočty, zelenej vlny a podobne.. Hej.. 5 sekund, lebo viac zelená na tom semafore nie je..A potom fakt teda odstrante to tlačítko, lebo nemá naozaj žiadnu funkciu. Kedže na oboch stranách čakáju ludia. stlačené su.. idu autá po jednom rozťahané ako sopeľ z nosa škôĺkara, a my musíme prebiehať medzi ne, ak chceme stihnuť bus do mesta. Ako Andraj napisal, totálne to demotivuje chodiť na mhd. Ja teda mám možnosť, chodiť aj na cintorín vrakuna, ale ak by som mala len možnosť chodiť na zástavku priekopnícka, tak sa na to asi rovno vykašlem.
14. jún 2023

Anonymný užívateľ

Svornosti-semafor-zle nastavený

Zle nadstavený semafor. Zelená na nom je 5 sekund. Ale čakať naň musíte, napriek tomu, že sa zatlačí tlačitko na oboch stranách. Čaká sa naň niekedy aj niekoľko minút. A pritom, by to auto tých 5 sekund fakt počkať mohlo.
14. jún 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Admin za OPS
[email protected]
22. september 2023

Mária

nieco nove? tento semafor by naozaj mohol fungovat na dopyt. statie na uzuckom chodniku 3 minuty na tak frekventovanej ceste je velmi neprijemne. o to viac, ze to absolvujem este s dietatom a/alebo bicyklom/kocikom, pretoze na Spaldovej je skolka. clovek by aj chcel chodit viac peso a odlahcil premavku, no radsej si na par metrov jazdy bude brat auto, ak bude zodpovedne oddelenie dalsie roky ignorovat chodcov
22. september 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, podnet bol preposlaný samospráve s otázkou na progres riešenia. /Admin Pavol

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania