Špinavé Vajnory

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 09. marca 2015

Dobrý deň
Vajnory sú po zime špinavé.
Na verejných priestranstvách, v zeleni, na chodníkoch je množstvo odpadu a špiny.
Na kontajnerových stojiskách na separovaný odpad je na zemi rozbité sklo (napr. Uhliská).
Na krajniciach ciest je rovnako špina, prach, kamienky, zbytky nánosov po zime.
Navrhujem, aby MiÚ v máji uskutočnil veľkú dobrovoľnú brigádu v celej obci, nakúpil vrecia, rukavice a pod., nech sa všetci Vajnoráci majú možnosť zapojiť a upratať vlastnú ulicu resp. verejný priestor.
Zatiaľ sme sa pri diskusiách so susedmi nestretli s nikým kto by túto myšlienku nepodporil.
S pozdravom

10. marec 2015

Jana

Pán Bak, skutočne tak špinavý stred je hanbou .Už sa aj tu niekoľkokrát poukazovalo na túto skutočnosť. Ale upratovanie až v máji ? Veď to sa už teraz môže začať Na to nie je potrebná ani veľká investícia, len chuť začať, ale pravidelne aj udržovať.
11. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Váš podnet sme postúpili na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.

Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
16. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
veľmi nás potešil Váš podnet, ktorý nás presvedčil, že nie všetkým obyvateľom je ľahostajný vzhľad našej Mestskej časti Bratislava - Vajnory.

Čo sa týka jednotlivých bodov:

- vývoz separovaného odpadu, ako aj dočistenie stojísk zabezpečuje firma OLO s tým, že pracovníci hospodárskej správy ich chodia pravidelne minimálne raz týždenne kontrolovať a pri zistení znečistenia odpad odstránia,
- na základe potreby zabezpečenia čistoty komunikácii (krajníc) bolo 100 % dcérskou spoločnosťou MČ Bratislava - Vajnory (Vajnorskou podpornou spoločnosťou) zakúpený multifunkčný stroj (zametanie, odhŕňanie snehu a kosenie ), ktorý začal počínajúc utorkom 10.3.2015 čistiť krajnice. Toto prvé čistenie si bude vyžadovať viac času, nakoľko po zime sa pri krajniciach nachádza väčšie množstvo prachu a kamienkov. Po tomto základnom vyčistení, ktoré bude ukončené v priebehu tohto týždňa bude prebiehať čistenie krajníc v pravidelných intervaloch,
- Mestská časť Bratislava - Vajnory usporadúva každoročne tzv. jarné upratovanie, do ktorého sa zapájajú tak jednotliví občania, ako aj organizácie a spolky pôsobiace v našej MČ. Nebude tomu inak ani tento rok. Termín upratovania bude včas zverejnený a bude počas niektorého aprílového víkendu.

Ešte raz Vám ďakujeme za Váš podnet a tešíme sa na Vašu účasť na skrášľovaní našej Mestskej časti Bratislava - Vajnory.

S úctou

Ľubomír Krištofič
vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM
17. marec 2015

M. Bak

Dobrý deň p. Krištofič
Teší ma, že sa v rozpočte našli prostriedky na kúpu tohto stroja, ako ste avizovali už na jeseň. Taktiež ma teší že dnes ráno bola Koniarkova ul. čistá a myslím že som Vašich pracovníkov videl dnes ráno už aj na našej Pračanskej ul.. Mnoho špiny je však aj na trávnikoch a porastoch, ktoré je nutné očistiť ručne.
S pozdravom
25. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Bak,

opätovne musíme skonštatovať, že sme veľmi radi, že Vám záleží na vzhľade našej mestskej časti. Snažíme sa v práci postupovať systematicky, aj keď nie vždy máme na to časový priestor, nakoľko je z našej strany potrebné zabezpečiť aj mnoho iných povinností. Čo sa týka trávnatých a ostatných plôch, ich úpravu a čistenie budeme zabezpečovať v rámci prvej kosby, ktorá sa podľa nášho plánu a počasia začne po veľkonočných sviatkoch. Dovtedy sa budeme snažiť vyčistiť čo najviac priestorov a priestranstiev a ukončiť prvé kolo čistenia krajníc.

Ešte raz Vám ďakujeme za Váš podnet.

S pozdravom

Ľubomír Krištofič
vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania