Hybešova-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Iveta Košecká 23. novembra 2022

Dobrý deň,
na priechode pre chodcov cez Žitnú (na križovatke s Hybešovou) majú naraz zelenú chodci a autá idúce v smere od NKD odbočujúce doprava. Šoféri nemajú šancu vidieť ľudí čakajúcich na priechode a pokiaľ nepoznajú križovatku, môže veľmi ľahko dôjsť k nehode. Chodievam cez tento priechod pravidelne štyrikrát denne (cesta do a zo škôlky) a niekoľkokrát mňa a dcéru takmer zrazilo auto.
Zelená na tomto semafore pre chodcov je navyše extrémne krátka. Neviem si predstaviť, že by cez túto križovatku mali chodiť deti samotné, čo po otvorení ZŠ Plickova môže byť potrebné.
Iné načasovanie semaforov, prípadne dopytové ovládanie, keď by mali zelenú výlučne chodci by určite zvýšilo našu bezpečnosť.
Ďakujem

23. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
23. november 2022

Michal

To je skôr o tom, že niekto nepozná pravidlá cestnej premávky. A to, že zelený panáčík je na semafore moc krátko nie je žiadny problém. Aj keby bol 3 sekundy je to OK. Ten totiž značí len to, že počas zelenej chodec môže vstúpiť na priechod pre chodcov. Dokončiť prechádzanie môže samozrejme aj cez červenú. Aspoň sa to naučia aj deti
23. november 2022

Michal

*Tým niekto nepozná pravidlá cestnej premávky som nemyslel Vás ale vodičov, ktorí Vás skoro zrazili.
23. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania