Žitná-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
viera 28. septembra 2021

V rannej špičke je časť ulice Račianska a Žitná takmer neprejazdná. Úsek od žel. stanice Vinohrady smerom do centra je prevažne prejazdný, pred žel. stanicou Vinohrady stoja autá v súvislom rade. Ak sa obyvateľ Rače chce zaradiť na hlavný ťah napríklad na Hýbešovej, Hečkovej, prípadne Černockého, najskôr musí vystáť niekoľko červených a vzápätí sa zaradí do radu áut, aj keď chce prejsť po hlavnom ťahu len pár sto metrov.
Otestovala som v rovnakom čase aj príjazd na Vajnorskú a tam autá stoja pred Zlatými pieskami (pri vstupe do mesta) a následne je už oblasť prevažne prejazdná. Prosím o úpravu fungovania semaforov na vstupe do Rače tak, aby bola zachovaná prejazdnosť a nemuseli sme dýchať splodiny z výfukov prevažne stojacich áut.

28. september 2021

Martin Uváček

Milá pani Viera. Celé toto nešťastie spôsobuje ľavé odbočenie za Vinohradmi na Nobelovu, kde sa ráno snažia odbočiť stovky aút. Odbočovací pruh je tam veľmi krátky (cca na 5 aút), zelená na semafore krátka a aj keby sa predĺžila, nič by to nevyriešilo, nakoľko aj na Nobelovej stoja autá v kolóne až na Račiansku a tie od Vihoradov nemajú ako odbočiť aj keď majú zelenú. Tým že autá v ľavom pruhu pred vinohradmi chcú väčšinou odbočiť doľava, tak blokujú celý ľavý pruh ktorý by za vinohradmi mohol pokračovať rovno. Teda žiadna úprava semaforov tento problém nevyrieši. Len prestavba križovatky a nové prepojenie Račianskej a Vajnorskej.
29. september 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Posúvame ho správcovi predmetnej komunikácie, ktorým je Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
29. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania