Inštalovanie retardéra na Janotovej ul.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
U NAS TAKA OBYCAJ 12. marca 2015

Po vybudovaní parkovacích miest a zákaze parkovania na krajnici sa bezpečnosť na Janotovej ulici zhoršila. Pred 15 rokmi bol inštalovaný retardér, ktorý bol neskôr odstránený s tým, že dnešná situácia vyžaduje inštalovanie spomalenia obojsmerky.

12. marec 2015

Krajíčková Viera

Plne sa stotožňujem s touto požiadavkou, nakoľko Janotova ul. sa stala skratkou z DD, ktorú využívajú hlavne "čas naháňajúci", a teda rýchlo jazdiaci vodiči. V niektorých hodinách je problém opustiť parkovacie miesto. S retardérom máme dobré skúsenosti z minulosti. Z dôvodu bezpečnosti žiadame o jeho návrat.
12. marec 2015

Michal

Kedze sa premavka na ulici Janotova niekolkonasobne zvacsila a najma zrychlila, navrhujem osadit retardery aspon na dvoch miestach a to konkretne hned za mostnym telesom (pri ceste z Tomankovej), ako zacinaju parkovacie boxy po pravej strane a druhy situovat pri terajsej nadobe Humana, resp. odpadovej nadobe na sklo pri hornom vchode do KSK. Vdaka
12. marec 2015

karlovestanka

nerozumiem realizatora vybudovanych novych park. miest, ktory evidentne opomenul zrychlenie dopravy a tym zapricinil zhorsenie bezpecnosti na ulici, pripajam sa k vybudovaniu retarderov na janotovej ulici!
16. marec 2015

maja

doplnujme potrebu rezidencneho parkovania pre obyvatelov bytovky janotova ulica!
23. marec 2015

Ivon

Pripájam sa a stotožňujem sa s potrebou ich osadenia.
31. marec 2015

kris

Nutnosť Rezidenčného parkovania je nevyhnutne riešiť, nakolko viacej aut sa na ulici zhromažduje z prilahlych ulic, pričom na týchto uliciach nie je riesena komplexná parkovacia politika, ktora bude vraj riesena novou koncepciou parkovania - podla dopravného referatu - nevidim to realne, nakolko doteraz nebolo nic realne vyriesene a sedia tam ti isti ludia!
23. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hl. mesta sa touto situáciu zaoberá. Dopravný význam Janotovej ul. je predovšetkým lokálny aj napriek tomu, že komunikácia je v správe hl. mesta. Budeme preto komunikovať s MČ BA Karlova Ves, ako garantom miestnych komunálnych záujmov, o stanovisku k podnetu a prípadnom určení polohy retardéra.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
24. apríl 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

pozicia retardera by bola najvhodnejsia presne na mieste cerveneho auta na fotografii
24. apríl 2015

Viera

Nakoľko sa rýchla jazda aplikuje z DD smerom na Molecovu, treba autá zbrzdiť ešte pred križovatkou s Hudecovou, teda nie v mieste červeného auta na foto, ale cca 20m pred ním.
24. apríl 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

?..ja nenegujem poziadavku ale doplnim ju ...
poprípade doplnim aj zo strany janotovej 14 --cize aj dva retardery maju uzitok spomalenia a bezpecnejsie prechodu cez tuto ulicu
08. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preverili sme Váš podnet. Požiadavka o inštaláciu spomaľovacieho prahu bola na odkazprestarostu.sk. Oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hlavného mesta pripravilo projekt po konzultácii s odd. dopravy v MČ Karlova Ves. Umiestnenie dopravného zariadenia (DZ) - spomaľovacieho pásu (tzv. retardéra) však nebolo schválené dopravným inžinierom Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Na príslušnom rokovaní bol, podľa našich pracovníkov, prítomný aj zástupca z MČ Karlova Ves, ktorý sa snažil vysvetliť súčasný problém. Zástupca KDI však nesúhlasil a nepodpísal projekt. Bez súhlasu KDI nie je možné použitie dopravného značenia ani dopravného zariadenia.

Odporúčame, aby MČ Karlova Ves, ktorá iste najlepšie pozná situáciu v danej lokalite a pokiaľ má záujem na umiestnení dopravného zariadenia, navrhla jeho umiestnenie a po konzultácii a odsúhlasení s KDI sa bude môcť pripraviť nový projekt na Magistráte - oddelení dopravného inžinierstva.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
09. december 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

poprosime aktualny stav samosprava- magistrat- policajny zbor/KDI ... info

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.